Viorel Hrebenciuc, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă (VIDEO)

Viorel Hrebenciuc, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă (VIDEO)

Viorel Hrebenciuc a fost audiat marți în cadrul comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009. Acesta a fost șeful campaniei lui Mircea Geoana pentru alegerile prezidențiale. La comisie sunt așteptați să ajungă în zilele următoare și foștii șefi SRI, George Maior și Florian Coldea. Cei doi se aflau în casa lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor potrivit dezvăluirilor făcute de Dan Andronic.

În cadrul audierii, Viorel Hrebenciuc a vorbit despre o presupusă fraudă a votului din diaspora.

Viorel Hrebenciu, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă

#DIRECT_ONE_19sase#

”Problema este cum au reușit în acele secții să voteze mult mai mulți oameni decât puteau să voteze în mod normal, cifra maximă fiind 1050. Eu, în noaptea aceea, m-am oprit cu analiza cam la a 70-a – a 80-a secție, am considerat că tot ce este sub 1060 este corect. Diferența de voturi era de circa 70.000. Per total au fost 85.000 de voturi cu care am pierdut în diaspora, fapt care a dus la rezultatul alegerilor pe care îl știm cu toții.

Din punctul meu de vedere, contolul și ancheta pe care trebuie să o faceți este relativ simplă. Luat legătura cu cei din secțiile de vot, care au condus sau au făcut procesele verbale.

Având suspiciunea că în diaspora s-a întâmplat ceva necurat, am încercat să verificăm acest lucru. Am plecat de la premisa că atunci când președinții secțiilor de vot vor trimite buletinele de vot, trebuie să trimită și declarațiile pe propire răspundere. Ca să poți trimite declarațiile pe proprie răspundere trebuie să le ai. Ca să le ai, trebuie să le completezi. Unde pot fi ele completate? Din punctul meu de vedere, în ambasadă sau într-un alt loc care avea legătură cu subiectul.

Cum am verificat acest lucru? Domnul Bogdan Niculescu Duvăz a ieșit în conferință de presă luni după-amiază și a spus că primim telefoane de la ambasadă că se completează declarații pe proprie răspundere. Acum pot să vă devoalez, nu primisem niciun telefon, dar după ce domnul Duvăz a ieșit și a spus acest lucru în conferința de presă oficial, am început să primim telefoane. Toate aceste lucruri sunt prinse în contestația pe care am depus-o la Curtea Constituțională.

Din punctul meu de vedere, nu ai cum să deturnezi rezultatul votului. Este o copilărie discuția despre soft. Marele soft constă într-o simplă adunare.

Toate partidele au făcut numărtoare paralelă. Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, pe numărătoarea noastră paralelă, nu pe rezultatul oficial. Nu am făcut pe urmă decât să confruntăm cu rezultatul oficial”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Ultima oră
08:32 - Dan Barna face scandal după ieșirea de la guvernare: „România a ajuns cel mai mare donator de vaccinuri din Europa”
08:31 - Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă” / Ce spune președintele despre ultimele declarații ale lui Ludovic Orban
08:28 - Klaus Iohannis, mesaj categoric la Adunarea Generală ONU. Susține vaccinarea obligatorie anti-COVID, pentru anumite categorii profesionale
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice