Viorica Dăncilă se dezice de Liviu Dragnea, într-un interviu pentru PRESA STRĂINĂ: ‘Au existat multe probleme. PSD va reveni la integritate, meritocraţie şi transparenţă’

Viorica Dăncilă se dezice de Liviu Dragnea, într-un interviu pentru PRESA STRĂINĂ: 'Au existat multe probleme. PSD va reveni la integritate, meritocraţie şi transparenţă'
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă schimbă radical strategia după ce fostul său șef Liviu Dragnea a ajuns în închisoare.

Premierul a înlăturat deja o parte dintre oamenii apropiați fostului lider al partidului, printre care Anca Alexandrescu și Darius Vâlcov, și anunță în presa internațională că vrea ca “PSD să devină un partid al echilibrului şi, de acum înainte, subiectul justiţiei nu există pe agenda guvernului”.

Dăncilă a declarat pentru Politico.eu că se va “concentra pe domenii de interes care sunt o prioritate pentru oameni, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura”.

Cu privire la modificările din Justiției, șefa Executivului a precizat că nu este doar vina lui Dragnea.

„Au existat multe probleme care au apărut în spaţiul public, referitoare la acţiuni împotriva unor persoane care s-au dovedit a fi nevinovate.

Cred că politicienii nu ar trebui să intervină în sistemul de justiţie „, a explicat Dăncilă.

Prim-ministrul a mai amintit de experiența sa în politică și de numărul mare de ani de când este membru PSD. De asemenea, aceasta a mai conturat proiectele de viitor și cum vrea să schimbe fața partidului.

„Ne vom concentra pe integritate, meritocraţie şi transparenţă. Cred că vom reuşi şi că PSD se va întoarce la integritate. Vreau să văd o schimbare, să aducem democraţia în partid şi să facem ce vor cetăţenii de la noi”, a mai explicat Viorica Dăncilă.