Virgil Popescu, despre creșterea prețului la carburant: ”Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri”

Virgil Popescu, despre creșterea prețului la carburant: ”Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri
Foto: Facebook @ Virgil Popescu

După explozia prețurilor la curentul electric și gaze naturale, un nou val de scumpiri își face simțită prezența. De această dată este vorba despre scumpirea carburabților.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seară că urmăreşte preţul carburanţilor şi că a observat o creştere în ultima perioadă:

”Urmărim preţurile pe toată piaţa de energie, până la urmă şi carburanţii sunt pe piaţa de energie. Acolo am observat o fluctuaţie a preţului carburanţilor, în funcţie de cotaţia petrolului. Acum, e adevărat, cotaţia este la cel mai mare preţ din ultimii şapte ani de zile. Eu când trec spre casă, trec pe lângă multe staţii şi memoria vizuală îmi permite să reţin cifre. Da, este o cotaţie mare acuma. În urmă cu o lună, o lună şi jumătate, preţurile erau sub şase lei, acum sunt peste şase lei”, a declarat Virgil Popescu la TVR.

Ministrul Energiei a  precizat că dacă se va impune  vor fi adoptate măsuri și în această privință:

”Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri. Nu am văzut în ultimii ani de zile să vorbim de preţuri reglementate la carburanţi, piaţa s-a autoreglat la un moment dat. Să nu uităm că noi am scos acciza de la carburanţi în urmă cu doi ani, deci practic am avut o ieftinire a preţului la carburanţi”, a mai precizat Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe