Virgil Popescu: Măsura plafonării, benefică pentru români. Dacă mai trebuie modificată ca să fie și mai bine, o vom face după fiecare evaluare. Vedem ce măsuri vom lua după 1 aprilie (VIDEO)

Virgil Popescu: Măsura plafonării, benefică pentru români. Dacă mai trebuie modificată ca să fie și mai bine, o vom face după fiecare evaluare. Vedem ce măsuri vom lua după 1 aprilie (VIDEO)
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat că legea privind plafonarea va fi modificată din nou dacă, după o altă evaluare, se va ajunge la concluzia că poate fi îmbunătățită. „În toată această perioadă vom merge mai departe și vom face evaluare și vedem ce măsuri vom lua după 1 aprilie, a zis-o și premierul”, a adăugat oficialul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Vedem ce măsuri vom lua după 1 aprilie”

„Am spus că în ianuarie facem această evaluare. De atunci (din toamnă) am spus că în ianuarie vom face această evaluare și vedem cum se încadrează în consum în această iarnă, iernile diferă de la una la alta, poate fi mai frig într-o iarnă, datele statistice pot să difere de la iarnă la iarnă, și acum am făcut această ajustare”, a explicat ministrul Energiei.

Întrebat dacă se poate spune că a fost greșită legea adoptată în toamnă în Parlament, el a adăugat: „Nu, în toamnă în Parlament s-a votat și s-a modificat ordonanța de urgență care nu prevedea nici plafoane, nu prevedea nici multe plaje de consum, nu prevedea nici instituții, deci practic a fost modificată complet, 100%, în Parlament. (…) Legea s-a aplicat, problema pe care am avut-o este că furnizorii nu au aplicat legea”.

„Măsura plafonării, așa cum a fost ea făcută și așa cum este făcută acum, face o intervenție în piață și este benefică pentru români. Dacă considerăm că mai trebuie modificat că să fie și mai bine pentru români, o vom face după fiecare evaluare. (…) În toată această perioadă vom merge mai departe și vom face evaluare și vedem ce măsuri vom lua după 1 aprilie, a zis-o și premierul”, a mai spus Virgil Popescu, care marți a participat alături de premier la o întâlnire cu producătorii și furnizorii din domeniul energiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe