Virgil Popescu: România este un producător de petrol. Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi (VIDEO)

Virgil Popescu: România este un producător de petrol. Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi (VIDEO)

Iarna viitoare, România va avea un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale. Materialul va veni din Marea Neagră, din perimetrul în care se realizează exploatarea de către Black Sea Oil & Gas, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Totodată, Virgil Popescu spune că nu vor exista nici probleme în ceea ce privește alimentarea cu carburanți, având în vedere că țara noastră este producătoare de petrol, dar și importă o cantitate importantă.

Ministrul spune că România ar fi fost complet independentă în cazul în care ar fi extras gazele din Marea Neagră. Virgil Popescu susține că primele gaze naturale din Marea Neagră vor fi extrase în această primăvară.

Ce se întâmplă cu prețul carburanților și aprovizionarea din România

În ceea ce privește aprovizionarea cu carburant a României, ministrul Virgil Popescu este optimist și spune că țara noastră nu ar trebui să întâmpine probleme, în ciuda cotațiilor ridicate la pretrol.

România este un producător de petrol, dar şi importă petrol din Kazahstan. KazMunaiGaz îşi aduce petrolul din Kazahstan şi suntem mai puţin expuşi din punctul acesta de vedere decât celelalte ţări, pentru că suntem o ţară producătoare atât de petrol cât şi de gaze naturale, iar preţul petrolului urmăreşte cotaţiile mondiale.

Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi, chiar deloc nu cred că vom avea”,a declarat Birgil Popescu, pe B1 TV.

Primele gaze naturale din Marea Neagră vor fi extrase primăvara aceasta

România dacă ar fi avut gazele din Marea Neagră… eram complet independenţi, eram chiar un furnizor de gaze naturale, un furnizor regional de stabilitate energetică. În schimb, România mai are un perimetru şi acesta este aproape gata, acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuţii cu ei şi în cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră”, a precizat el, în emisiunea Actualitaea cu Tudor Mușat, pe B1 TV.

În acest context, ministrul Energiei susține că în iarna viitoare, România va avea un surplus de gaze naturale, de cel puțin  un miliard de metri cubi.

Deci România va mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce şi mai mult dependenţa României de gazul rusesc”, a mai declarat ministrul Virgil Popescu, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Virgil Popescu mai spune că în 2023 ar putea începe exploatarea zăcămintelor de la Caragele, Buzău, acolo unde România ar putea să extragă de 30 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

De asemenea, avem zăcămintele onshore, în interiorul ţării, în special zăcământul de la Caragele, din zona Buzăului, dar zăcământul adânc de la Caragele, unde Romgaz începe investiţiile şi începe să sondeze din nou acum. Şi acolo avem un zăcământ bogat şi unde probabil, în 2023, vorbim de primele gaze din acest zăcământ”, a explicat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe