Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)

Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat marți, pentru B1 TV, că România va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, care vor veni din Marea Neagră.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Energiei, despre gazele din Marea Neagră

„România are un perimetru aproape gata, acolo unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuţii cu ei şi în cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce şi mai mult dependenţa României de gazul rusesc”, a declarat Virgil Popescu.

Vor începe investiţiile şi la zăcământul din judeţul Buzău

Ministrul Energiei a precizat apoi că Romgaz va începe investiţiile şi la zăcământul de la Caragele, judeţul Buzău.

„Avem și zăcămintele din interiorul ţării, în special zăcământul de la Caragele, din zona Buzăului, dar zăcământul adânc de la Caragele, unde Romgaz începe investiţiile şi să sondeze din nou. Probabil în 2023 vorbim de primele gaze din acest zăcământ. Avem clar ce vrem să facem în zona gazului, care e o zonă foarte sensibilă foarte legată de jocurile geopolitice regionale”, a mai spus Popescu.

Ministrul a mai precizat că nu crede că România va avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi.

În cadrul aceleiași emisiuni, ministrul Energiei a vorbit și despre măsurile pe care le va lua Guvernul în criza facturilor la energie și gaze naturale.

Urmăriți B1TV.ro și pe