Vlad Voiculescu: Raed Arafat m-a asigurat că unitățile mobile ATI sunt verificate la fiecare două luni și că toate condițiile tehnice sunt îndeplinite (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Raed Arafat m-a asigurat că unitățile mobile ATI sunt verificate la fiecare două luni și că toate condițiile tehnice sunt îndeplinite (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / George Călin

Vlad Voiculescu, ministrul USR-PLUS al Sănătății, a declarat, marți, că a primit asigurări de la secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, că unitățile mobile ATI sunt verificate la fiecare două luni, iar toate condițiile tehnice sunt îndeplinite. De asemenea, ele sunt verificate și de Direcțiile de Sănătate Publică.

Precizările vin în contextul în care, luni, trei pacienți COVID internați în unitatea mobilă ATI a spitalului ”Victor Babeș” au murit din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen. „Ancheta ar trebui să ne arate exact care au fost cauzele”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, reacție după decesul a 3 pacienți COVID la unitatea mobilă ATI a spitalului ”Victor Babeș”

„Avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului, dar nu putem ști sigur, de asta e o anchetă în curs. Cert e că toate ventilatoarele s-au oprit deodată. Din explicațiile pe care le-am primit de la dl doctor Arafat, de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care a achiziționat aceste TIR-uri și care le are în operare împreună cu spitalul, știm că a fost o problemă care ține de presiunea oxigenului și că asta ar fi dus sau ar fi putut duce – e o supoziție acum – la oprirea tuturor ventilatoarelor.

Am avut discuția asta cu dl doctor Arafat de la DSU. M-a asigurat că aceste unități sunt verificate la fiecare două luni, m-a asigurat că toate condițiile tehnice sunt îndeplinite.

E un lucru pe care, evident, îl verifică și Direcțiile de Sănătate Publică. De asta am cerut azi toate avizele, avizele sunt în ordine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat acolo.

Ancheta ar trebui să ne arate exact care au fost cauzele tehnice. Dacă a fost o chestiune de natură tehnică, ce ține de echipante, sau mai degrabă o greșeală umană”, a declarat Voiculescu.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE