Vlad Voiculescu: Șansele ca școala să treacă în online de săptămâna viitoare sunt de 100%

Vlad Voiculescu: Șansele ca școala să treacă în online de săptămâna viitoare sunt de 100%
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că șansele ca școala să treacă în online, în București, începând de săptămâna viitoare sunt de 100%, după Congresul PNL. Totodată, el acuză că instituțiile statului au refuzat să aplice măsuri mai puțin populare înainte evenimentului pentru alegerea noului lider liberal.

Vlad Voiculescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook, în care precizează faptul că „părinții copiilor din București trebuie să știe că școala va trece în online”.

Vlad Voiculescu, convins că orele se vor desfășura online în București, de săptămâna viitoare

Fostul ministru al Sănătății este convins că orele se vor desfășura online de săptămâna viitoare, având în vedere că nu ar fi fost luate măsuri stricte pentru combaterea pandemiei. Voiculescu acuză chiar instituțiile statului că nu au impus noi restricții, mai puțin populare în rândul românilor, din cauza Congresului PNL, ce a avut loc la Romexpo.

În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că 𝐬̦𝐚𝐧𝐬𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚 𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐚̆𝐩𝐭𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝟏𝟎𝟎%”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății acuză instituțiile statului

Fostul ministru susține că incidența în București ar fi trecut deja de 6 la mie în cursul zilei de marți și acuză instituțiile statului fie de „incompetență”, fie de supunere în fața „unei comenzi politice”.

De fapt, dacă procedura birocratică de alocare* a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Orice întârziere după ziua de marți nu va fi altceva decât fie un rezultat al neputinței instituționale, fie al unei comenzi politice.

Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii”, a mai notat Voiculescu, în postarea sa.

„Toate spitalele sunt pline”

În încheiere, Voiculescu a ținut să transmită faptul că spitalele din România sunt pline de pacienți bolnavi de COVID-19, inclusiv cele de copii.

„Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele – inclusiv cele pentru copii – sunt pline”, a mai adăugat el.