AEP a validat 17.503 voturi exprimate prin corespondență: Alegătorii care nu au trimis plicurile la timp au fost notificați să meargă la secțiile de vot

AEP a validat 17.503 voturi exprimate prin corespondență: Alegătorii care nu au trimis plicurile la timp au fost notificați să meargă la secțiile de vot

Un număr de 17.503 de plicuri cu votul prin corespondență a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) care a anunțat finalizarea verificării codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare și înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale.

AEP a anunțat că toți alegătorii ale căror plicuri nu au fost primite au primit notificări prin care sunt îndemnați să se prezinte la cea mai apropriată secție de votare pentru a își exercita dreptul la vot.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă al AEP:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că s-a încheiat verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondență și de către birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuții pentru birourile electorale pentru votul prin corespondență.

Până la împlinirea termenului-limită, și anume data de 21 noiembrie 2019, ora 24:00, au fost validate plicurile care conțin votul prin corespondență a 17.503 de alegători. Situația plicurilor înregistrate, defalcată pe țări, poate fi consultată pe site-ul https://prezenta.bec.ro la secțiunea Străinătate/Votanți prin corespondență.

Alegătorii care au votat prin corespondență pot verifica online, pe site-ul www.votstrainatate.ro, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinație.

Această funcționalitate care a fost reactivată pe site-ul www.votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență și ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secțiile din Romania din cadrul Biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă/misiune diplomatică.

Precizăm că primirea plicului în termen legal confirmă exercitarea dreptului de vot.

Totodată, precizăm că alegătorii ale căror plicuri au fost înregistrate la birourile competente au primit pe e-mail următorul mesaj de confirmare: Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență și vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondență. Vă mulțumim că ați ales să votați prin corespondență!

Alegătorii ale căror plicuri nu au ajuns în timp util pentru a fi validate, au fost notificați pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secție de votare pentru a-și exercita dreptul de vot.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe