Zgonea, despre şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare: Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri

Zgonea, despre şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare: Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri
Foto: facebook.com/zgonea

Valeriu Zgonea a declarat că “lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri”, făcând referire la faptul că șeful Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), nu a făcut publică şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare, informează Mediafax.

Președintele Camerei Deputaților a mai susținut că nu are rost să i se adreseze colegului său de partid pentru că „dânsul zice ca mine şi face ca el”.

„Dacă preşedintele comsiei şi comisia (de statut –n.r.) s-a întrunit fără să respecte procedurile pe care noi le-am stabilit la Camera Deputaţilor aveţi tot dreptul să-l întrebaţi pe preşedintele Comisiei. Mie mi se pare lipsit de respect ca să aprobi Regulamentul Camerei Deputaţilor, să fii deputat şi să încalci propriile tale decizii. Mie mi se părea normal ca domnia sa să vă anunţe din timp şi să fiţi prezenţi din timp la o discuţie atât de sensibilă”,  le-a spus Zgonea jurnaliștilor.

Acesta a mai susținut că, personal, nu are ce sancțiuni să dispună: ”Eu nu am ce să fac. Nu există nici o sancţiune, dumeavoastră trebuie să fiţi şi mai vehemenţi şi vom discuta acest lucru şi în cadrul Birourilor reunite. Mie nu mi se pare corect”.

Totuși, el consideră că atitudinea este una neserioasă, motiiv pentru care o va discuta în ședința Birourilor Permanente.

„Vom discuta în Birourile permanente reunite această atitudine care mie mi se pare neserioasă. Noi suntem acuzaţi de netransparenţă. Am făcut nişte modificări ale Regulamentului Camerei generate tocmai de această nemulţumire, nu numai a dumeavoastră (a jurnaliştilor-n.r), ci a ONG-urilor, a asociaţiilor de profil că se dezbat proiecte de legi în anumite comisii, noaptea pe la 7, 8 fără să fie anunţată din timp această ordine de zi. Mi se pare o mare greşeală pe care domnul Duvăz a făcut-o, un om cu experienţa lui, 25 de parlamentarism. Nu trebuia să facă această greşeală. Voi avea o discuţie cu domnia sa… dar, e a nu ştiu câta, nu ştiu dacă are vreun sens să discut cu domnul Duvăz, dânsul zice ca mine şi face ca el”, a adăugat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că s-ar putea ca raportul la legea pensiilor parlamentare să nu fie introdus prea curând pe ordinea de zi: ”Sunt foarte multe rapoarte care stau câte doi-trei ani”.

„Sunt mulţi colegi care nu au înţeles că lucrurile s-au schimbat în Camera Deputaţilor. Îmi pare rău că nu înţeleg aceste lucruri şi îmi pare rău că ne punem noi în situaţia de a crea avantaje în momentele în care nu merităm să avem aceste avantaje. O discuţie deschisă şi clară pe legea pensiilor parlamentarilor putea să fie făcută cu dumeavoastră în sală şi cu argumentele pe care le au colegii noştri. Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure, pe care nu le ştie nimeni, generează nemulţumiri din partea tuturor şi atunci vor fi foarte mulţi parlamentari care vor vota împotriva acestui proiect de lege, care până acum a avut majoritatea’, a mai arătat Zgonea.

Comisia de statut a dat marți seară un aviz favorabil pentru proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari. (Detalii AICI)

Ultima oră
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie