Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE, România nu a încălcat niciun tratat

Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE, România nu a încălcat niciun tratat
Foto: bzi.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că nu există niciun motiv pentru convocarea Comisiei Europene, el precizând că România nu a încălcat niciun tratat la nivel european.

„Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă de legalitate şi constituţionalitate în România şi nu există niciun motiv ca să fie convocată Comisia Europeană, pentru că România nu a încălcat nici Tratatul UE, nci tratatele UE”, a spus Zgonea, potrivit Mediafax.

El a precizat că aşteaptă un comunicat din partea vicepreşedintelui Comisiei, Viviane Reding, în care aceasta să precizeze în baza cărui articol din Tratat a convocat Comisia Europeană.

„Pe cale de consecinţă, nu văd motivele (convocării – n.r.). Aştept un comunicat al doamnei Reding – sub umbrela cărui articol din Tratat poate convoca Comisia Europeană şi care sunt motivele, pentru că trebuie să le prezinte”, a spus Zgonea.

Mai mult, Zgonea a sugerat că anunțul convocării ar fi de fapt o interpretare greșită a cuvintelor comisarului european.

„În aceste zile vor fi foarte multe manipulări de presă, interpretări şi traduceri ale cuvintelor din limba engleză în limba română, după cum fiecare agenţie de presă, fiecare post de televiziune şi radio va avea un partizanat. Cred că acest moment este un test pentru democraţia românească, dacă au capacitatea de a nu induce panică în rândul cetăţenilor din România”, a spus Zgonea.

El a recomandat jurnaliştilor să verifice informaţiile înainte de a le publica.