A murit Bernard Tapie. Boala care l-a răpus pe fostul președinte al clubului Olympique Marseille

A murit Bernard Tapie. Boala care l-a răpus pe fostul președinte al clubului Olympique Marseille

Bernard Tapie, fostul președinte al echipei de fotbal Olympique Marseille, a decedat la vârsta de 78 de ani. Acesta se lupta de mai multă vreme cu un cancer agresiv.

Vestea a fost dată de familia acestuia, însă întreaga țară deplânge decesul.

”Dominique Tapie și copiii săi anunță cu imensă tristețe moartea soțului și tatălui Bernard Tapie, în această duminică, 3 octombrie, la ora 8:40 (ora Franței), in cauza necruțătorului cancer”, se arată într-un comunicat postat de familia lui Bernard Tapie, potrivit goodworldnews.com, citează digisport.ro. 

În 1993, Tapie a adus pentru prima și singura dată trofeul Ligii Campionilor în Franța.

Tapie a condus OM din 1986 până în 1994, o perioadă considerată cea mai glorioasă perioadă din istoria clubului.

Acesta a construit o echipă extrem de puternică, însă s-a vorbit și de multe implicări ”neortodoxe”, care ar fi ajutat-o pe Marseille, cum ar fi trucarea meciurilor, cumpărarea arbitrilor și chiar drogarea adversarilor.

Clubul de fotbal a postat un mesaj de condoleanțe pentru trecerea în neființă a lui Tapie.

Olympique Marseille tocmai a luat la cunoștință cu tristețe de moartea lui Bernard Tapie. El va lăsa un mare gol în inimile noastre și va rămâne pentru totdeauna o legendă a clubului”.

Măcinat de boală, Bernard Tapie a trecut prin momente de coșmar la înecputul acestui an, când a fost jefuit în propria casă. Hoții l-a legat pe proprietar și pe soția acestuia, i-au bătut și le-au luat bunurile de valoare.