Adrian Mutu va fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj. A plecat de la U21 pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu

Adrian Mutu va fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj. A plecat de la U21 pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu

Adrian Mutu a renunțat lapostul de selecționer alU21, pentru a deveninoul antrenor al celor de la CFR Cluj, în locul luiDan Petrescu.

Potrivit gsp.ro,Mutu va fiprezentat oficial chiar astăzi, de Ziua Națională a României.

Fostul atacantul al naționalei a salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2018, după o dublă manșă decisă la penalty-uri, contra Chindiei Târgoviște. Neoficial, el a activat ca „principal” și la FCM Târgu Mureș, în finalul sezonului 2015-2016, unde a fost antrenor-jucător, după demiterea lui Petre Grigoraș.Mai apoi, Mutu a activat înEmiratele Arabe Unite, la echipa U21 a lui Al Wahda.

Adrian Mutu, la egalitate cu Gică Hagi

Briliantul” și-a început carieraîn 1996, la FC Argeș și și-a agățat ghetele în cui în 2016. Fostul număr 10 al naționaleieste unul dintre puținii fotbaliști români din ultimii 20 de ani care a reușit să se impună ca lider, respectiv jucător de bază la cluburile importante din vestul europei, participante în cupele europene. Cariera sa a cunoscut suișuri și coborâșuri, momente care au rămas întipărite în memoria fanilor „sportului rege”.

Adrian Mutu și Gică Hagi au fiecare câte 35 de goluri pentru echipa națională a României, golgheteri all-time.

Adi Mutu a jucat la două Campionate Europene pentru România, în anul 2000, fără să înscrie și în 2008, când a marcat în fața Italiei, dar a și ratat un penalty în fața lui Buffon, pe care a încercat să-l lobeze. Dacă ar fi înscris, „tricolorii” ar fi avut șanse mari să treacă de „grupa morții”, din care au mai făcut parte Franța și Olanda.În total, atacantul a bifat 6 partide la turneele finale.

Ultimul meci în care a reușit să marcheze a fost meciul de calificare pentru Cupa Mondială, disputat cu Ungaria, din martie 2013. A fost integralist, iar partida s-a terminat la egalitate, 2-2. Ultima sa apariție în tricoul naționalei a fost în aceeași campanie de calificare, în măcelul suferit contra Olandei, când „tricolorii” au pierdut cu 4-0. Doar 22 de minute a jucat Mutu.