Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore!

Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore!
Foto: facebook.com/istrate.adriana

Românca Adriana Istrate este singura participantă la ultramaratonul de 100 de kilometri din Antarctica care a reușit să termine cursa în mai puțin de 24 de ore.

Tânăra a terminat cursa Antarctic Ice Marathon cu un timp de 23:49:50, informează site-ul competiției. De altfel, timpul ei este identic cu cel al concurentului care a terminat pe locul 5 proba similară masculină.

În ediţia din acest an au reuşit să termine ultramaratonul în mai puţin de 24 de ore doar şase concurenţi, cinci în proba masculină şi Adriana Istrate în proba feminină.

„Am trăit cea mai frumoasă experiență la Antarctic Ice Marathon. Acum sunt la Punta Arenas unde voi începe recuperarea. Am foarte multe lucruri să vă povestesc, am trăit momente incredibile pe care nu le voi uita niciodată. Abia aștept să vi le împărtășesc pe larg”, a scris atleta pe pagina personală de Facebook.

De meserie consultant bancar, Adriana Istrate a precizat că a început să alerge pentru că vrea să fie un exemplu pentru ceilalți.

„Cel mai mare vis al meu este să devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt conştientă că schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie să vină, în primul rând, din noi înşine. Numai aşa vom trăi într-o altfel de lume. Primul pas major în îndeplinirea acestui vis este să particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea să donez toţi banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer”, a scris Adriana pe blogul personal în luna mai.

Românca se pregătește pentru următorul maraton Europa Eco-Trail de Paris, ce va avea loc în martie.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)