Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore!

Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore!
Foto: facebook.com/istrate.adriana

Românca Adriana Istrate este singura participantă la ultramaratonul de 100 de kilometri din Antarctica care a reușit să termine cursa în mai puțin de 24 de ore.

Tânăra a terminat cursa Antarctic Ice Marathon cu un timp de 23:49:50, informează site-ul competiției. De altfel, timpul ei este identic cu cel al concurentului care a terminat pe locul 5 proba similară masculină.

În ediţia din acest an au reuşit să termine ultramaratonul în mai puţin de 24 de ore doar şase concurenţi, cinci în proba masculină şi Adriana Istrate în proba feminină.

„Am trăit cea mai frumoasă experiență la Antarctic Ice Marathon. Acum sunt la Punta Arenas unde voi începe recuperarea. Am foarte multe lucruri să vă povestesc, am trăit momente incredibile pe care nu le voi uita niciodată. Abia aștept să vi le împărtășesc pe larg”, a scris atleta pe pagina personală de Facebook.

De meserie consultant bancar, Adriana Istrate a precizat că a început să alerge pentru că vrea să fie un exemplu pentru ceilalți.

„Cel mai mare vis al meu este să devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt conştientă că schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie să vină, în primul rând, din noi înşine. Numai aşa vom trăi într-o altfel de lume. Primul pas major în îndeplinirea acestui vis este să particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea să donez toţi banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer”, a scris Adriana pe blogul personal în luna mai.

Românca se pregătește pentru următorul maraton Europa Eco-Trail de Paris, ce va avea loc în martie.

Ultima oră
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tuni noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)