UPDATE. Elon Musk neagă că ar intenționa să cumpere Manchester United: „E o glumă îndelungată de pe Twitter”

UPDATE. Elon Musk neagă că ar intenționa să cumpere Manchester United: „E o glumă îndelungată de pe Twitter”

UPDATE, 17 august, ora 13.40: Elon Musk neagă că ar intenționa să cumpere Manchester United sau vreun alt club sportiv și susține că a fost vorba despre o glumă îndelungată de pe Twitter.

„Asta e o glumă îndelungată de pe Twitter. Nu cumpăr vreo echipă sportivă”, a spus fondatorul Tesla și SpaceX.

Știrea inițială: Fanii lui Manchester United țin un banner „United for Sale 1958” în timpul înfrângerii din Premier League cu Brentford. Elon Musk a scris pe Twitter că va cumpăra Manchester United, deși nu este clar cât de serios este.

Fanii Manchester sunt destul de optimiști cu privire la postarea lui Musk

Miliardarul Elon Musk, de la Tesla, pune paie pe foc în dezbaterea despre viitorul lui Manchester United, afirmând pe Twitter că va cumpăra clubul din Premier League aflat în dificultate.

Nu e foarte clar care sunt opiniile sale cu privire la insistența controversată a noului antrenor Eric ten Hag, sau dacă atacantului vedetă nemulțumit Cristiano Ronaldo ar trebui să i se permită să plece.

Cu toate acestea, în condițiile în care echipa este pe ultimul loc în campionat, după o umilitoare înfrângere cu 4-0 în deplasare la Brentford, postarea lui Musk pare să le fi oferit speranță fanilor care vor să-i vadă plecați pe actualii proprietari, familia Glazer, cu sediul în Florida.

„Cumpăr Manchester United. Cu plăcere!”, a scris Musk

Musk are o adevărată istorie în a scrie postări de acest gen dar rămâne de văzut dacă este serios în privința acestei tranzacții, în mod special.

Cristiano Ronaldo e nemulțumit Foto: Facebook

Cumpărarea clubului United, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, l-ar costa pe Musk cel puțin 2 miliarde de lire sterline, conform evaluării actuale a echipei la bursă.

Recentele probleme de pe teren ale lui Manchester United au dus la intensificarea protestelor fanilor împotriva familiei Glazer, care a cumpărat clubul într-o tranzacție cu grad ridicat de îndatorare în 2005 în schimbul a 790 de milioane de lire sterline (955,51 milioane de dolari).

Mișcarea anti-Glazer a căpătat amploare anul trecut, după ce United a fost implicată într-o încercare eșuată de a forma o Superligă europeană separată.

Mulți s-au grăbit să sublinieze că totuși, Musk a promis, de asemenea, să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari înainte ca afacerea să eșueze în iulie, și s-a lăudat, de asemenea, cu colonizarea planetei Marte și cu creșterea natalității pe Pământ.

Manchester United nu a comentat încă postarea lui Musk.

Urmăriți B1TV.ro și pe