Anunț trist din sport! Unul dintre cei mai influenți jucători de rugby români s-a stins din viață (FOTO)

Anunț trist din sport! Unul dintre cei mai influenți jucători de rugby români s-a stins din viață (FOTO)

Veste șocantă pentru iubitorii de sport! Viorel Morariu, fost rugbyst, antrenor și președinte al Federeației Române s-a atins din viață marți dimineața, la vârsta de 85 de ani.

Acesta se poate lăuda cu numeroase premii obținute în timpul carierei sale, care au fost recunoscute și apreciate de Rugby Europe și World Rugby.

Viorel Morariu este printre jucătorii care s-au făcut cei mai bine remarcați din generația sa.

Acesta era inginer de profesie, a absolvit Institutul de Căi Ferate-Construcții, însă niciodată nu a putut renunța la cea mai mare pasiune a lui: sportul. Astfel, a ajuns să joace de 37 de ore în tricolorul naționalei, mai exact între 1950 și 1964 , 22 dintre ele fiind meciuri test. România a învins de fiecare dată Franța, în acea perioadă, existând doar două meciuri în care au terminat cu scor egal, potrivit stiripesurse.ro.

Sportivul a făcut parte și din selecționata regională și a participat la turneele internaționale din Anglia și Țara Galilor. Acesta a decis să de retragă din rugbyul internațional în anul 1964.

Contribuția lui Morariu ca antrenor a făcut România să câștige cinci din zece meciuri desfășurate între 1965 și 1967. Acesta a adevenit în 1977 manager al echipei naționale și a dus România în primele turnee internaționale, în Anglia, Țara Galilor, Irlanda, Scoția și Noua Zeelandă.

De asemenea, Morariu a fost și vicepreședinte al Federației Române de Rugby până în momentul în care a fost scos din funcție în perioada regiumului comunist. După câțiva ani, însă, a intrat în funcția de președinte și apoi a fost președinte onorific al forului de specialitate.

Vestea pierderii sportivului a șocat pe toată lumea și Federația Română de Rugby a hotărât ca la toate finalele, care vor avea loc în acest weekend, să se țină un moment de reculegere.

Tags: