Anunțul nefericit al lui Robert Glință, înainte de finala de 100 de metri spate, de la Jocurile Olimpice: „Nu pot spune că mă simt în cea mai grozavă formă”

Anunțul nefericit al lui Robert Glință, înainte de finala de 100 de metri spate, de la Jocurile Olimpice: „Nu pot spune că mă simt în cea mai grozavă formă
Robert Glință / Foto: @robglinta (Facebook)

Robert Glință, campion european în 2021 la proba de 100 de metri spate, s-a calificat cu mari emoții în finala de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În urma acestei reușite, sportivul român a oferit o primă reacție.

„Am prins finala pentru 1/100, am avut ceva emoţii până am văzut şi a doua semifinală. Nu pot spune că am făcut cea mai perfectă cursă din cariera mea, nici nu pot spune că mă simt în cea mai grozavă formă din punct de vedere al formei de competiţie. Însă am făcut o cursă mai bună decât cea de ieri, am avut resurse un pic mai bune. Uşor-uşor, capăt din ce în ce mai multă experienţă în acest bazin, cu acest format al competiţiei, cu serii seara şi semifinale şi finale dimineaţa.

Mă bucur că am reuşit să ajung în finală, având încă 24 de ore la dispoziţie şi voi urmări să am o refacere şi o recuperare cât mai bună, să-mi adun toate forţele să fac o cursă bună, cât mai perfectă, de care să fiu deplin mulţumit. Obiectivul meu principal fiind doborârea recordului meu personal şi naţional, indiferent pe ce loc mă voi clasa. Dacă eu voi reuşi să-mi îmbunătăţesc propria mea performanţă (52sec88/100), eu mă declar mulţumit”, a declarat Glință la zona mixtă, potrivit Agerpres.

Sportivul în vârstă de 24 de ani a obținut calificarea în finala de 100 de metri spate cu o evoluție mai bună ca în serii. A obținut timpul de 53 sec 20/100, cu 47/100 mai rapid, comparativ cu o zi înainte. El a prins finala la limită, de pe ultimul loc, cu un avans de doar 1/100 faţă de japonezul Ryosuke Irie (53 sec 21/100).

Robert Glință: „Nu am senzaţia de a fi super-rapid, super-uşor pe apă, cum am avut-o la alte competiţii”

De asemenea, românul a recunoscut că nu se află în vârf de formă.

„Asta e ce simt în apă, nu am senzaţia de a fi super-rapid, super-uşor pe apă, cum am avut-o la alte competiţii. Rămâne de văzut şi de analizat cu antrenorii mei să vedem exact care e situaţia. Dar una peste alta, este un format diferit şi observând cum s-a înotat şi în celelalte probe, cam toată lumea a avut dificultăţi în a se apropia de propriul lor timp de record naţional, aşa că este posibil să nu fie doar la mine.

Dar mă rezum, clar, doar la performanţa mea şi îmi doream să fie mult mai bine decât am reuşit până acum. Însă mai am 24 de ore şi voi încerca pe cât posibil să-mi adun toate resursele şi să fac o cursă mult mai bună mâine, cel puţin din punct de vedere tactic şi tehnic”, a mai declarat înotătorul, campion european.

Glinţă a adăugat că va participa şi la proba de 200 m spate, indiferent de rezultatul din finala de la 100m spate. De asemenea, puștiul David Popovici, în vârstă de doar 16 ani, s-a calificat în finala probei de 200 metri liber. Astfel, și-a atins obiectivul pe care și l-a propus pentru prima s-a participare la Jocurile Olimpice. Popovici s-a calificat la limită în finală, de pe locul al patrulea.