Au bătut palma! Zinedine Zidane ar fi ajuns la un acord să preia o echipa națională după Cupa Mondială din Qatar

Au bătut palma! Zinedine Zidane ar fi ajuns la un acord să preia o echipa națională după Cupa Mondială din Qatar
Cu Zinedine Zidane antrenor, Real Madrid a câștigat trei ediții consecutive de UEFA Champions League, cel mai râvnit trofeu din fotbalul de club. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Denis Thaust

Zinedine Zidane, antrenorul care a scris istorie la Real Madrid, va prelua una dintre selecționatele prezente la Cupa Mondială din Qatar după încheierea turneului. Ar fi fost deja perfectat acordul cu federația în cauză, iar contractul ar urma să fie semnat în ianuarie 2023, transmite Mundo Deportivo.

Zinedine Zidane ar urma să preia echipa națională a Franței după Cupa Mondială din Qatar

Conform informațiilor de la Mundo Deportivo și Telemadrid, există deja un acord de principiu pentru ca fostul antrenor al lui Real Madrid să preia selecționata Franței, campioană mondială în exercițiu la startul turneului din Qatar. Acordul cu Federația franceză este practic unul total, spun jurnaliștii spanioli.

Zinedine Zidane nu va veni singur la cârma „cocoșilor”, urmând să își aducă alături de el membri ai staffului pe care l-a avut la Real Madrid. Unul dintre ei este David Bettoni, mâna sa dreaptă.

Astfel, Zidane este pe punctul de a-și vedea un vis împlinit, acela de a antrena selecționata țării în care este considerat un adevărat erou. De altfel, acesta ar fi fost și motivul pentru care a refuzat oferta lui PSG de vara trecută, când a avut mai multe întâlniri cu oficialii clubului parizian.

Pe 25 octombrie, tehnicianul francez recunoștea că nu va mai trece multă vreme până la revenirea sa pe banca tehnică. El nu a mai antrenat din mai 2021, când își încheia al doilea mandat de antrenor al lui Real Madrid – cu care în primul mandat a reușit o performanță unică în istoria fotbalului, câștigând trei ediții consecutive ale UEFA Champions League.

Urmăriți B1TV.ro și pe