Campionul David Popovici s-a apucat de înot la sfatul medicului. Ce afecțiune l-a trimis în bazin și ce program de antrenament are

Campionul David Popovici s-a apucat de înot la sfatul medicului. Ce afecțiune l-a trimis în bazin și ce program de antrenament are
Înotătorul David Popovici (16 ani)

Într-o perioadă în care sportul românesc este mai secat de performanțe ca niciodată, un puști român a readus speranțele pentru „tricolori”. David Popovici, înotătorul în vârstă de 16 ani care a cucerit patru medalii săptămâna trecută și a doborât două recorduri mondiale la Campionatul European de Juniori de la Roma, a început sportul dintr-o nevoie medicală.

Povestea lui Popovici a început într-o manieră atipică. Părinții tânărului au fost sfătuiți să-și ducă copilul la bazin, pentru a corecta problemele cu scolioza, deformare a coloanei vertebrale, o curbură laterală.

David a început înotul la vârsta de patru ani, iar de la șapte ani a debutat în competiții. Primele rezultate au apărut la nouă ani. Popovici începuse să câștige campionate locale. La zece ani a doborât primul record național, la proba de 50 de metri spate. A fost doar începutul, pentru ca apoi să mai doboare și alte recorduri naționale.

În 2019, Popovici a stabilit un nou record, la proba de 100 de metri liber, cu 49,92 de secunde, cel mai bun timp înregistrat vreodată de un sportiv în vârstă de 14 ani.

Program de mare campion pentru înotătorul David Popovici

Săptămâna trecută, David Popovici a cucerit patru medalii la Europeanul de Juniori de la Roma 2021, trei de aur, la 50 de metri, 100 de metri și 200 de metri și a doborât recordurile de viteză la probele de 100 de metri și 200 de metri liber.

Acum are cea mai bună performanță din 2021 la 100 de metri liber și la seniori. Puștiul s-a calificat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, altături de Robert Glință, campion european la seniori, și are tot viitorul în față.

David Popovici are un program foarte strict. Nouă antrenamente pe săptămână face sportivul, de câte două ore. Înainte de școală merge la antrenament, de la ora 5.45 dimineața și înoată câte șase kilometri. În total, nouă antrenamente pe săptămână are David Popovici.

Adrian Rădulescu este antrenorul care-l pregătește pentru competiții pe Popovici. Cei doi se cunosc de pe vremea când tânărul campion avea nouă ani.