CFR Cluj și FCSB, goluri în prelungiri pentru calificarea în grupele Conference League / Craiova, eliminată la penalty-uri

CFR Cluj și FCSB, goluri în prelungiri pentru calificarea în grupele Conference League / Craiova, eliminată la penalty-uri
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

CFR Cluj și FCSB s-au calificat dramatic în grupele Conference League, marcând golurile decisive în minutele de prelungiri. Craiova a fost aproape, însă ratările lui Ivan și Bancu de la punctul cu var au fost decisive în ecuația calificării, trupa lui Rădoi oprindu-se în această fază a competiției.

Campioana României s-a impus cu scorul 1-0 în fața slovenilor de la Maribor, Cvek înscriind din foarfecă în minutul 90.

FCSB a reușit să întoarcă rezultatul din manșa tur, a condus cu 1-0, s-a văzut egalată, însă a mai punctat de două ori până la final și a  câștigat cu 4-3 la general, primind și ea biletele pentru grupele competiției.

Craiova a fost la două lovituri de departajare de grupele Conference League, dar primii doi căpitani ai echipei, Ivan și Bancu, au spulberat visul oltenilor de a accede în premieră în grupele unei competiții continentale.

Universitatea Craiova, eliminată la loviturile de departajare

După 1-1 în tur, la Severin, Craiova a marcat prima în Israel, în prima repriză a prelungirilor, eurogolul lui Roguljic aducând speranțele în tabăra formației din Bănie. Doar două minute au visat oltenii, căci gazdele au egalat prin Hamed în prelungirile primei reprize de prelungiri.

S-au jucat încă 15 minute, însă toți fotbaliștii de pe teren aveau gândul îndreptat spre penalty-uri. S-a ajuns acolo, însă oltenii au clacat în cel mai important moment al dublei manșe.

Roguljic a transformat primul, israelienii au fost fără de greșeală, Ivan nu a reușit să bage mingea în ațe, iar reușitele lui Nistor și Găman au fost insuficiente, căpitanul Bancu semnând decisiv eliminarea echipei sale.

CFR Cluj, calificare cu scorul preferat al lui Dan Petrescu

Campioana României a plecat favorită înaintea returului cu Maribor, ardelenii având de partea lor avantajul terenului propriu. După 0-0 în Slovenia, CFR a dominat prima parte a jocului din Gruia.

Băieții antrenați de Dan Petrescu au fost periculoși prin Yeboah și Jefte, însă cei doi nu au găsit drumul spre gol.

Partea secundă a jocului a fost mult mai echilibrată, iar ardelenii au semnat prima mare ocazie abia în minutul 87, însă Yeboah a luat la țintă doar transversala.

Trei minute mai târziu, s-a declanșat bucuria la Cluj, căci golul superb al lui Cvek a fost echivalent cu accederea în grupele Conference League pentru ardeleni, care ajung pentru a doua oară în această fază a competiției, după rezultatele de anul trecut.

FCSB, meci nebun în Norvegia

FCSB a pornit cu șansa a doua în deplasarea de la Stavanger, după înfrângerea scor 1-2 la București contra celor de la Viking.

Elevii lui Dică au restabilit însă imediat după fluierul de start egalitatea la general, Edjouma deschizând tabela după doar trei minute.

Tărnovanu a greșit și i-a pus pe nordici la punctul cu var, care au preluat din nou frâiele dublei manșe, după ce Tripic a fructificat penalty-ul din minutul 26.

FCSB a fost nevoită să o ia din nou de la capăt și Cordea a adus fărăma de speranță la opt minute de la revenirea de la vestiare.

Când meciul părea că se îndreaptă spre prelungiri, Florinel Coman a obținut un penalty pe care coechipierul Radunovic l-a executat, gol pe care scrie calificarea mai departe pentru trupa bucureșteană, care își adjudecă manșa cu 4-3 la general.

Urmăriți B1TV.ro și pe