Cluburile din Liga 1 cer VAR. LPF: Când ar putea fi implementat arbitrajul video

Cluburile din Liga 1 cer VAR. LPF: Când ar putea fi implementat arbitrajul video

Cluburile din Liga 1 au decis: în urma întâlnirii cu Gino Iorgulescu, președintele LPF și Justin Ștefan, secretarul general al LPF, s-a ajuns la un consens cu privire la VAR.

„Am hotărât să mai facem drum la Federație, sămai facem o întâlnire cu reprezentanțiidrepturilor TVși cu domnul Burleanu, sărezolvăm aceastăsituație”, a declarat Gino Iorgulescu, președintele LPF, în cadrul conferinței de presă susținute joi, 4 martie.

Totuși, telenovela continuă. Oficialii LPF au subliniat faptul că formarea arbitrilor stă exclusiv în atribuția FRF.De asemenea, LPF se va ocupa de costurile pentru partea tehnică, au precizat oficialii Ligii.

„Eproblema Federației. Nu avem voie săplătim pentru ceva ce nu e în subordinea noastrăsau organizarea noatră”, a declarat Iorgulescu.

„Legea este foarte clară, atunci când vine vorba despre formarea arbitrilor, Federația Română de Fotbal. Săptămâna viitoare va fi o întâlnire pentru a debloca situația”, a transmis Justin Ștefan.

Dacă LPF și FRF se vor înțelege, VAR-ul va fi introdus din acest an

VAR-ul ar putea fi introdus în fotbalul românesc începând din 2021.

„Școlarizarea dureazăcel puțin șaseluni. Dacă primim aprobarea (n.r. – după întâlnirea cu FRF), putem folosi VAR pentru meciurile din play-off, foarte importante, cu acele două brigăzi (n.r. – arbtrii deja formați, cu experiență în cupele europene)”, a declarat Gino Iorgulescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”