Răzvan Burleanu pregătește debarcarea lui Gino Iorgulescu din fruntea LPF: Un important om de televiziune îi va lua locul. La mijloc sunt interese financiare puternice (FOTO)

Răzvan Burleanu pregătește debarcarea lui Gino Iorgulescu din fruntea LPF: Un important om de televiziune îi va lua locul. La mijloc sunt interese financiare puternice (FOTO)

Zilele lui Gino Iorgulescu în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) sunt numărate! Implicat deja într-un scandal din cauza accidentului mortal comis de fiul său în Capitală, capul lui Iorgulescu ar fi dorit de către Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF).

Conform surselor Prosport, Răzvan Burleanu ar fi avansat într-o întâlnire a managementului federal ideea ca FRF să îl susțină pe Costi Mocanu, comentator sportiv și fost număr 2 în Pro TV, pentru a prelua conducerea LPF.

Iar la mijloc este o miză financiară puternică, și anume banii din drepturile de televizare. Conform sursei menționate, Burleanu dorește ca o așa numită cotă de solidaritate din acest contract în valoare de 28 de milioane de euro plus TVA pentru fiecare sezon și valabil până în 2024.

Cu toate acestea planurile lui Burleanu sunt puțin ilegale, deoarece Federația nu poate intervine într-un contract dintre terțe părți, adică LPF și compania care a cumpărat drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1.

De asemenea, șeful de la federație este interesat și de sumele pe care Liga le poate încasa din vânzarea publicității pe stadioane și din sponsorizări.

Revenind la Costi Mocanu, acesta este prezentat de către Burleanu drept un manager competent și că se pricepe la drepturile TV. Acesta este un cunoscut comentator sportiv pentru fanii fotbalului din România și a fost în trecut mâna dreaptă a lui Adrian Sârbu pe vremea când conducea Pro TV.

Acesta a a căzut în dizgrație după ce patronii americani ai companiei au schimbat managementul, aducându-l pe lituanianul Cesnavicius la conducere, iar în aprilie 2019 a părăsit după 25 de ani postul de televiziune, dar mai apare uneori pentru a comenta meciuri.

Contactat de Prosport, Costi Mocanu a arătat că nu are nicio informație despre posibila numire în fruntea LPF și nici nu a vorbit cu patronii echipelor din Liga 1 despre o asemenea poziție.

“Eu am discutat ultima oară cu un președinte de club acum vreo 4 luni, la federație. Era Valeriu Iftime (n.r. – patron la FC Botoșani). În acest moment, m-am cam rupt de fotbal, am proiecte în mass-media.

Nu știu nimic despre așa ceva (n.r. – ideea ca să-i ia locul lui Iorgulescu la LPF) și, sincer, nici nu cred că Răzvan (n.r. – Burleanu) a avut această discuție”, a afirmat Costi Mocanu.

Acesta a refuzat să spună dacă este interesat de ocuparea unei asemenea poziții.

“N-aș vrea să discut despre disponibilitatea mea de a accepta o asemenea propunere pentru că n-avem de ce să vorbim despre ipoteze. E ca și cum m-ai întreba acum dacă aș vrea să merg la Manchester United. Într-adevăr, eu discut măcar de două ori pe lună cu Răzvan (n.r. – Burleanu). Ne auzim la telefon. Am rămas în relații foarte bune și cu alții de la federație, cu Ionuț Popescu (n.r. – directorul de marketing de la FRF). Dar colaborarea cu ei am întrerupt-o la sfârșitul lunii august”, a adăugat acesta.

În acest context amintim că Ovidiu Ioanițoaia a criticat, după meciul România- Norvegia, faptul că naționala este comentată de către Costi Mocanu, afirmând că nu este normal acest lucru deoarece are contract cu FRF.

„Pregătiți și simpatici cei doi, Mocanu și Drăghici, doar că unul dintre ei e legat contractual de FRF și, ca atare, obligat să-i lustruiască imaginea. S-o laude, s-o tămâieze. Nu mai există nicăieri în lume situația jenantă ca meciurile reprezentativei să fie comentate de cineva care ia bani, fie și indirect, prin firmă, de la federația ce patronează echipa respectivă!”, a arătat Ovidiu Ioanițoaia, într-un editorial semnat în GSP.

În replică, Mocanu a precizat că nu mai are niciun contract cu FRF din august 2019 când acesta a expirat.

„Am fost angajat, din primăvara lui 2019 până în august 2019 în calitate de consilier al președintelui FRF, un contract pe durata determinată. Consilier pe marketing și comunicare. Pe scurt, nu am niciun contract cu FRF, am avut, dar s-a încheiat în august 2019”, a susținut Costi Mocanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe