Craiova: Situație explozivă înainte de meciul naționalei. Autoritățile avertizează că ar putea avea loc incidente (VIDEO)

Craiova: Situație explozivă înainte de meciul naționalei. Autoritățile avertizează că ar putea avea loc incidente (VIDEO)
Foto: libertatea.ro

Situație tensionată la Craiova. Federaţia Română de Fotbal, Jandarmeria şi oficialităţile locale se tem de incidente înaintea și în timpul meciului pe care naţionala României îl va disputa, marți, în Bănie în compania Suediei. Participarea masivă a ultrașilor echipei din Bănie care evoluează în Liga a IV-a pune autorităţile în alertă. Posibilitatea apariției incidentelor la amicalul România – Suedia, de pe stadionul „Ion Oblemenco”, este dată de eventuala intersectare a galeriilor celor două echipe din Craiova, CSU, din Liga I, și FCU, din Liga a IV-a, patronată de Adrian Mititelu.

„La România- Suedia vor participa în jur de 800 de oameni care vor asigura paza şi ordinea. Vor fi 320 de jandarmi, 360 de la firma de pază, 200 de poliţişti şi 20 de pompieri. Este considerat un meci cu grad mediu de risc, dar fiind o partidă a echipei naţionale, am suplimentat totuşi numărul de efective.

La un meci cu grad mediu, noi, Jandarmeria, trimitem cam 200 de oameni. Sunt informaţii că anumite grupuri de suporteri ar putea încerca să producă incidente, dar noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărei situaţii”, a declarat Cristina Etegan, sublocotenent Jandarmeria Mobilă Craiova, potrivit gsp.ro.

Pe de altă parte, un reprezentant al galeriei din liga a patra a precizat că membrii galeriei nu vor să producă incidente.

„Am fost primii care au luat bilete. Le-am cumpărat pe toate cele 6.000 de la Peluza Sud. Noi nu vrem să producem incidente, dar să nu ne provoace jandarmii! E prima dată când o să putem intra pe noua arenă. Venim să încurajăm echipa naţională, dar şi ca să le demonstrăm celor de la CSU Craiova că nu am murit, că suntem o forţă!”, a declarat reprezentantul galeriei, potrivit sursei citate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.