Cristian Gațu a suferit un atac cerebral. Fostul mare handbalist e internat la Spitalul Militar din Capitală și va fi operat joi

Cristian Gațu a suferit un atac cerebral. Fostul mare handbalist e internat la Spitalul Militar din Capitală și va fi operat joi

Cristian Gațu (74 de ani) e internat la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral, potrivit GSP.

El a efectuat un computer tomograf, în urma căruia i s-a descoperit un cheag de sânge de 1,5 milimetri la creier. Cristian Gațu va fi operat joi.

„Am vorbit la Spitalul Militar, doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular în urma căruia se poate recupera, este în afara oricărui pericol. Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”, a declarat Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România.

Dublu campion mondial cu echipa României (1970 și 1974), Cristian Gațu este considerat unul dintre cei mai importanți handbaliști români din toate timpurile, dacă nu chiar cel mai bun. Născut în 20 august 1945 la București, a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua (1977), club pe care l-a și condus din postura de comandant. Totodată, el a fost președintele Federației Române de Handbal, între 1996 și 2004.