Cristina Neagu, depistată cu COVID-19. Handbalista s-a simțit rău și a efectuat testul, iar rezultatul a fost pozitiv

Cristina Neagu, depistată cu COVID-19. Handbalista s-a simțit rău și a efectuat testul, iar rezultatul a fost pozitiv

Cristina Neagu, superstarul handbalului românesc, a fost depistată cu COVID-19. Deși încă nu se știe de unde a contractat boala, conform unor surse din cadrul clubului CSM București, pe finalul săptămânii trecute s-a simțit rău, a făcut febră. Ea a efectuat testul pentru SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost pozitiv. Astfel, jucătoarea s-a izolat și nu a intrat în acest timp în contact cu nicio altă colegă, potrivit Gazeta Sporturilor.

Cristina Neagu a fost testată pozitiv pentru COVID-19

Cvadruplă câștigătoare a Balonului de Aur în handbal, Cristina Neagu ar fi trebuit să meargă săptămâna trecută la Craiova, pentru pregătirea centralizată a echipei naționale. Cu toate acestea, interul stânga de la CSM București s-a înțeles cu selecționerul Bogdan Burcea pentru a o lăsa să stea în Capitală, ca să facă recuperarea la umărul drept, la care suferise recent o intervenție chirurgicală. Timp de două zile, ea nu a avut voie să își miște umărul, iar apoi trebuia să treacă la exerciții specifice de recuperare.

Conform unor surse din cadrul echipei bucureștene, Cristina Neagu a început să acuze stări de rău pe finalul săptămânii. Ea a avut febră și a efectuat testul pentru COVID-19. Cum rezultatul a venit pozitiv, jucătoarea a intrat în autoizolare și, în acest timp, nu a avut contact cu nicio altă colegă.

Vestea vine ca o lovitură pentru CSM București, care urmea să joace în 10 octombrie cu Vipers Kristiansand, în Norvegia. Legislația norvegiană prevede că toate echipele străine care ajung în țara nordică sunt izolate, trec prin testare pentru COVID-19 și nicio persoană nu are voie să părăseacă hotelul în care a fost cazată până la aflarea rezultatelor.

Cel mai recent bilanț prezentat de către autoritățile române arată că, de la izbucnirea crizei sanitare, 137.491 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2. Tot luni, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că108.526 de pacienți au fost declarați vindecați. Capitala a contabilizat cele mai multe cazuri,19.389.

Programul lui CSM București în luna octombrie

  • 10 octombrie: Kristiansand – CSM București (Liga Campionilor)
  • 14 octombrie: Gloria Buzău – CSM București
  • 18 octombrie: CSM București – Ferencvaros (Liga Campionilor)
  • 25 octombrie: Bietigheim – CSM București (Liga Campionilor)
  • 29 octombrie: CSM București – Activ Prahova
  • 30 octombrie: CSM Galați – CSM București