Cutremur în sportul românesc: Echipa României de Kaiac Canoe a fost suspendată. Cât timp nu vor mai avea voie sportivii să ia parte la competiții (VIDEO)

Cutremur în sportul românesc: Echipa României de Kaiac Canoe a fost suspendată. Cât timp nu vor mai avea voie sportivii să ia parte la competiții (VIDEO)
Foto: jurnaliștii.ro

Cutremur în sportul românesc după ce Echipa României de Canoe a fost suspendată de forul internațional.

Federația Română de Kaiac Canoe a fost suspendată pentru an de către forul internațional din cauza dopajului sitematic.

Timp de un an, sportivii nu vor mai lua parte la competiții oficiale și nici la Jocurile Olimpice din luna august.

''Federația mondială (ICF) a suspendat echipele (de seniori, n. red.) României și Belarus cu efect imediat, după probele adiționale prezentate la ședința Comitetului său Executiv din 13 iulie, la Cracovia. Probele prezentate au făcut dovada unui dopaj sistematic în echipa României, 11 sportivi furnizând probe pozitive în urma unui test în afara competiției în aprilie 2016'', se arată pe site-ul forului mondial, potrivit Agerpres.

Cele mai multe dintre cazuri vorbesc despre utilizarea substanței meldonium, aceasta fiind interzisă de către Agenția Mondială Antidoping.

''Ca parte a federației naționale, echipa de canoe sprint seniori a României și anturajul său vor avea o suspendare de un an din competițiile internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice. De asemenea, persoanele în cauză pot face obiectul unor amenzi pentru acțiunile lor sau al unor amenzi dure dacă vor fi descoperite noi dovezi'', se mai anunță în comunicat, care precizează că Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) va decide soarta fiecărui sportiv separat.

#DIRECT_ONE_wlovq1#