"Dacă mă uit în buletin, nu-mi prea vine să cred. Totul a curs atât de repede": Legenda atletismului românesc, Iolanda Balaș Soter, a murit la 79 de ani (VIDEO)

"Dacă mă uit în buletin, nu-mi prea vine să cred. Totul a curs atât de repede": Legenda atletismului românesc, Iolanda Balaș Soter, a murit la 79 de ani (VIDEO)
Foto: evz.ro

Fosta glorie a anilor '60 a atletismului, Iolanda Balaș Soter, a murit vineri la vâsta de 79 de ani, potrivit Mediafax.

Vara trecută, fosta sportivă declara că "dacă mă uit în buletin, nu-mi prea vine să cred. Totul a curs atât de repede".

Referitor la boală, fosta atletă povestea că "acum mă cam chinuieşte un diabet, ca să nu vă mai zic despre tendonul meu parţial rupt de la piciorul de bătaie, dar de vreo două luni m-am ales şi cu o răceală zdravănă în sala de atletism şi am făcut o pneumonie dublă! Şi două luni n-am putut ieşi din casă, am stat numai cu antibiotice lângă mine. Asta-i vârsta, nu avem ce face. Încerc în schimb să nu stau acasă degeaba, să am o preocupare cât de cât. Mă concentrez pe revista noastră de atletism şi sunt foarte mândră că ea există, fiindcă în general se vorbeşte prea puţin despre atletism. Şi nu numai despre atletism, de fapt. Presa sportivă, iertaţi-mă dacă critic, în afară de fotbal, nu mai are nicio altă temă".

Legenda atletismului românesc, Iolanda Balaș Soter, a murit la 79 de ani

#DIRECT_ONE_beg2ui#

Fosta campioană olimpică de etnie româno-maghiară a dominat proba de săritură în lungime timp de un deceniu, iar în perioada 1988 – 2005 a fost președinta Federației Române de Atletism.

Între 1957 și 1967, Balaș a învins în 150 de întreceri consecutive, depășind recordul său mondial de 14 ori, purtându-l de la 1,75 m la 1,91 m.

Balaș a câștigat două medalii de aur la campionatele europene de atletism de la Stockholm (1958) și Belgrad (1962). La Berna (1954) a câștigat o medalie de argint.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:08 - Germania, Danemarca și Olanda vor trimite Ucrainei peste 100 de tancuri Leopard 1. Tancurile Leopard 2, gata de utilizare la finalul lunii martie
23:02 - George Burcea, copleșit de dor. Actorul s-a întors din America într-un suflet: „Am vrut foarte tare să văd copiii”
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”