Daria Kasatkina este din nou în vizorul rușilor / Ce a declarat tenismena și ce mesaj a venit de la Moscova

Daria Kasatkina este din nou în vizorul rușilor / Ce a declarat tenismena și ce mesaj a venit de la Moscova
Foto: Facebook Daria Kasatkina

Daria Kasatkina (25 de ani) a făcut o nouă declarație care a reușit să îi enerveze pe ruși, după ce în urmă cu câteva luni intrase în vizorul acestora susținând că este lesbiană.

Tot în acea perioadă jucătoarea i-a sfătuit pe mai tinerii sportivi compatrioți să își schimbe cetățenia dacă au posibilitatea, declarație venită în contextul interzicerii rușilor la competiții importante din cauza războiului, notează digisport.ro.

Daria Kasatkina a călcat din nou pe bec

Acum, la aproape trei luni de la acele declarații, Kasatkina a făcut noi mărturisiri care i-a enervat pe ruși. Aceasta a intrat din nou în vizorul lor, căci a transmis că, dacă nu se va schimba situația și rușii vor continua să nu fie primiți la competiții, și-ar dori să reprezinte Elveția.

”În acest moment sunt cetățean al Rusiei și, indiferent de ce s-ar întâmpla, sunt mândră că sunt rusoaică. Însă dacă de asta va depinde cariera mea, atunci alegerea e evidentă, pentru că vreau să continui să joc tenis pentru mine, aceasta e prioritatea mea.  Nimeni nu vrea să pună paie pe foc, dar Elveția mi se pare o țară foarte stabilă și mi-ar plăcea să fac trecerea în viitor”, a spus Daria Kasatkina, citată de Eurosport.

Ce reacție a venit de la Moscova

Roman Teryushov, deputat în Duma de Stat, a venit cu o replică dură la adresa Dariei Kasatkina.

”Din păcate, din motive necunoscute, o persoană ca ea a primit un titlu onorific și e văzută ca un simbol al sportului. Ea face totul pentru a ieși în evidență și se pare că cetățenia elvețiană e o prioritate pentru ea.

Ea îi încurajează pe tinerii noștri să-și schimbe cetățeniile, să reprezinte alte țări. Asta spune totul despre ea. Lăsați-o să trăiască acolo, nu vrem să mai auzim de ea.

Ministerul ar trebui să modificare sistemul de acordare a titlurilor onorifice, astfel încât să fie posibilă revocarea titlurilor în cazul persoanelor care fac politică anti-Rusia”, a spus Roman Teryushov.

Urmăriți B1TV.ro și pe