Dezastru pentru Simona Halep! Este în cădere liberă în topul WTA după ce s-a retras pe bandă rulantă de la turnee

Dezastru pentru Simona Halep! Este în cădere liberă în topul WTA după ce s-a retras pe bandă rulantă de la turnee
foto: Facebook @ Simona Halep

Simona Halep, absentă la Wimbledon din cauza unei accidentări, a coborât șase locuri în topul WTA, ajungând până pe nouă, vestea bună fiind că o altă româncă, Elena-Gabriela Ruse, învingătoare la Hamburg, a urcat nu mai puțin de 65 de poziții în clasament.

Ashleigh Barty și-a respectat statutul de mare favorită la cucerirea trofeului de la All England Club, lidera mondială devenind noua campioană de la Wimbledon. După turneul de pe iarba londoneză, clasamentul WTA numără câteva schimbări importante.

Gabriela Ruse e pe locul 133

În Top 10, Sofia Kenin a urcat două poziții, până pe locul patru, Bianca Andreescu a avansat până pe a cincea poziție, o urcare de două locuri față de ultimul clasament, Karolina Pliskova, finalistă la Wimbledon este acum pe locul 7, șase poziții mai sus față de clasarea de dinaintea turneului de la Londra, Iga Swiatek a urcat pe opt, iar Garbine Muguruza încheie prima parte a ierarhiei, datorită urcării a două poziții.

O ascensiune importantă au înregistrat-o și Irina Begu, urcare de opt poziții până pe locul 71, și Gabriela Ruse, care a cucerit primul trofeu WTA din carieră la Hamburg și a urcat 65 de locuri, până pe 133.

Cum arată top 10 WTA?

  1. Ashleigh Barty – 9635 de puncte
  2. Naomi Osaka – 7336 de puncte
  3. Aryna Sabalenka – 6965 de puncte
  4. Sofia Kenin – 5640 de puncte
  5. Bianca Andreescu – 5331 de puncte
  6. Elina Svitolina – 5125 de puncte
  7. Karolina Pliskova – 4975 de puncte
  8. Iga Swiatek – 4695 de puncte
  9. Simona Halep – 4330 de puncte
  10. Garbine Muguruza – 4165 de puncte