Directorul Școlii de Antrenori a FRF dorește eliminarea obligativității bacalaureatului pentru cursurile de antrenori

Directorul Școlii de Antrenori a FRF dorește eliminarea obligativității bacalaureatului pentru cursurile de antrenori
Foto: frf.ro

Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori a FRF a declarat că analizează împreună cu alți membrii ai comisiei tehnice posibilitatea eliminării obligativității absolvirii bacalaureatului pentru cei ce vor urma să urmeze cursurile de antrenori, anunță mediafax.

Acesta a declarat că totul a pornit de la cazul lui Mirel Rădoi, care a fost nevoit să se ducă în Republica Moldova pentru a urma cursurile de antrenor, în Moldova fiindu-i permis să urmeze cursurile fără bacalaureatul admis.
Apolzan a declarat că a vorbit cu Rădoi, și l-a sfătuit să aleagă ceea ce dorește: “Cu el am vorbit atunci când a venit la mine şi mi-a spus că să nu mă supăr că se duce în Moldova şi i-am spus că nu mă supăr, că e dreptul lui. Ei au acest sistem prin care te acceptă şi fără bacalaureat. La noi asta e legea în România în clipa asta. Cazul Rădoi a ridicat destule probleme şi o să văd ce se întâmplă în viitor. Voi ridica problema în Comisia Tehnică şi vom vedea ce putem face.”

Oficialul FRF dorește ca în următoarele săptămâni să facă un sondaj, în care să vadă procedurile pentru obținerea carnetelor de antrenor în alte țări, precum Germania sau Spania. În funcție de rezultat, acesta, împreună cu membrii Comisiei Tehnice vor lua o decizie cu privire la îndepărtarea necesității probei de bacalaureat. Apolzan dorește astfel, să ajute foștii jucători care vor să obțină carnetul de antrenori în România, dar nu au bacalaureatul admis.

Mirel Rădoi se află în imposibilitatea de a obține carnetul de tehnician prin cursurile școlii de antrenori ale Federației Române de Fotbal, acesta neavând promovat examenul de bacalaureat.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)