Djokovic e victima mișcării anti-vaccinare, dacă rămâne sau pleacă! Astfel pleacă!

Djokovic e victima mișcării anti-vaccinare, dacă rămâne sau pleacă! Astfel pleacă!
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marijan Murat

Relatarea marelui cotidian german BILD despre deznodământul cazului Djokovic din Austria dă de gândit.

Djokovic versus vaccinații de pretutindeni – tragedia din sportul alb care se desfășoară sub ochii noștri – ar putea avea „urmări benefice” pentru mișcarea anti-vaccin dacă jucătorul rămâne sau pleacă de la turneul din Melbourne. Astfel a fost evident nevoit să plece.

Judecătorul James Allsop a anunțat că jucătorul trebuie să părăsească Australia. Allsop a condus audierea, alături de colegii judecători Anthony Besanko și David O’Callaghan.

Trio-ul nu a stat într-o cameră ci a fost conectat separat la negocierea desfășurată online. Djokovic nu s-a văzut, continuă ziarul german și adaugă: „Allsop a clarificat încă de la început că vrea să termine deliberarea până la prânz”.

Principalul punct de dispută a fost dacă ar fi benefic pentru mișcarea anti-vaccinare dacă lui Djokovic i se va permite să rămână. Guvernul australian așa crede, scrie BILD.

Avocații sârbului cred și ei că așa ar putea fi și dacă clientul lor va fi deportat. Ambele părți și-au schimbat ore în șir argumentele mai mult sau mai puțin convingătoare.de

Djokovic a fost dus de la Park Hotel, hotelul de deportare din Melbourne, în biroul avocaților săi în această dimineață: marele campion purta un pulover Lacoste albastru, avea un aspect obosit, nu părea să fi avut o noapte prea bună. Djokovic fi putut depune mărturie la proces, dar a refuzat, încheie BILD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina