Dorinel Munteanu, poveste emoţionantă despre lupta cu alcoolismul: „Am fost pe marginea prăpastiei. Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem” (FOTO)

Dorinel Munteanu, poveste emoţionantă despre lupta cu alcoolismul: Am fost pe marginea prăpastiei. Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem (FOTO)

Fostul mare internaţional român Dorinel Munteanu a vorbit în premieră despre lupta pe care a avut în ultimii ani cu alcoolismu. Acesta a dezvăluit că aceasta adicţie la dus până la limita prăpastiei, dar a reuşit să scape şi este gata să revină în fotbal.

„Timp de trei ani, am fost pe marginea prăpastiei, dar am reuşit să mă opresc la timp şi în câteva luni am scăpat de acest obicei. Acum sunt gata să revin în fotbal”, povestește Dorinel Munteanu pentru GSP.

Unul dintre cele mai dure momente din această perioadă, cel puţin pentru opinia publică, a avut loc în noiembrie 2016, când felul în care arătat Dorinel Munteanu la înmormântarea lui Daniel Prodan, a ridicat multe semne de întrebare despre sănătatea sa.

„Da, știu cum arătam atunci, la înmormântarea lui Didi. Ajunsesem la 98 de kilograme de la 80, eram umflat la față, neîngrijit. Treceam printr-o perioadă foarte grea”, recunoaște fostul internațional.

Foto: 2016 (stânga)vs 2018 (dreapta), sursa: GSP

Fostul fotbalist, care deţine şi recorduri de meciuri jucate în tricoul echipei naţionale, a povestit cum probleme cu alcoolul au început simultan cu probele în căsnicie, el şi fosta soţie divorţând după 27 de ani de căsnicie.

„Totul a început prin 2014, când au apărut primele semne că eu și cu Simona vom divorța. Am început să uit de mine, am intrat în niște anturaje, mergeam des la vânătoare, acolo unde ‘repriza a treia’ e cea mai importantă și cea mai lungă. Era repriza în care începea petrecerea de după vânătoare. Iar eu am început să beau tot mai mult”, arată Dorinel Munteanu.

„Niciun divorț nu este ușor. M-a afectat foarte mult. Așa am ajuns să cad în patima băuturii. Toți îmi spuneau că trebuie să mă opresc, chiar și fiica mea, dar parcă nu auzeam pe nimeni. Problema era la mine, eu trebuia să înțeleg că eram la marginea prăpastiei şi doar singur puteam să mă opresc”, mai spune fostul mijlocaş al naţionalei.

Între timp viaţa acestuia s-a îndreptat, s-a căsătorit în octombrie 2017 şi a reuşit ,să se lase şi de alcool.

„Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem. Și într-o zi am spus ‘Gata! Stop! Oprește-te!’. Nu a fost deloc ușor, dar am avut voință, ambiție, am avut-o și pe soția mea alături, la fel şi pe duhovnicul meu, părintele Crișan. Cu ajutorul lor am reuşit. Nu a fost nevoie să fac vreo cură de dezalcoolizare. Cum am făcut? Într-o zi am decis că nu mai vreau să duc acel gen de viaţă. Şi am luat-o pas cu pas, zi de zi. O perioadă mi-am propus să nu mai beau nimic până la prânz. Apoi să nu mai beau până la ora 15:00. Și tot așa, am tot împins autointerdicția până când, după câteva luni, am ajuns să nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput să fac sport, să merg la sală, la alergare, împreună cu soția mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gândiți-vă că aveam 77 când jucam fotbal! Iar viața mea a revenit la normal”, a povestit Munteanu.

Divorţul de soţie i-a provocat probleme majore şi financiar lui Dorinel Munteanu, acesta pierzând mare parte din averea pe care a cumulat-o în timpul carierei.

„Am rămas, printre altele, inclusiv fără proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta soție. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmă de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro.

Dar cine nu pierde în afaceri?! Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e OK, nu mă plâng. Mai am o bază sportivă la Reșița și alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e că mi-am revenit, că sunt gata să mă apuc de treabă, să antrenez, pentru că asta îmi place cel mai mult. Și, cine știe?, poate că am să pot, cândva, să îmi cumpăr iar o casă la Koln”, a povestit acesta.