E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului

E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului
Foto: Hepta - AFP7 / Marc Gonzalez Aloma

Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona. Anunțul a fost făcut oficial de club, care a invocat „obstacole financiare și structurale”.

Messi nu mai semnează cu FC Barcelona

„Deși clubul și jucătorul au ajuns la o înțelegere și intenția lor clară a fost de a semna azi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale (regulamentele ligii spaniole).

Prin urmare, Messi nu va mai rămâne la FC Barcelona. Amândouă părțile regretă profund faptul că dorința atât a jucătorului, cât și a clubului nu va deveni realitate.

Cu toată inima, FC Barcelona își exprimă recunoștința față de jucător pentru contribuția sa în evoluția clubului și îi dorește toate cele bune în viitor atât în plan personal, cât și profesional”, a transmis FC Barcelona.

Anunțul vine după ce informațiile inițiale indicaseră un acord între cele două părți. Messi chiar acceptase să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Acordul nu a mai fost semnat, însă, pentru că nu au putut fi îndeplinite mai multe aspecte economice ce țin de regulamentul La Liga. Lionel Messi nu a putut fi înregistrat din cauza plafonului salarial impus de oficialii campionatului.

Ultima oră
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate