Echipa HCM Baia Mare va primi finanțare în continuare de la bugetul local, în ciuda anchetei penale în desfășurare

Echipa HCM Baia Mare va primi finanțare în continuare de la bugetul local, în ciuda anchetei penale în desfășurare
Foto: maramedia.ro

Veste bună pentru echipa HCM Baia Mare. Aceasta va fi finanţată în continuare de la bugetul local, chiar dacă ancheta penală este în plină desfăşurare, informează B1 TV. Primarul Cătălin Cherecheş a luat decizia după o întâlnire cu membrii consiliului Local şi cei ai cluburilor Sportive. Performanţele handbalistelor, dar mai ales faptul că jucătoarele sunt calificate în Liga Campionilor l-au determinat pe primar să nu taie banii echipei.

”Pe mine m-a interesat şi mă interesează doar să nu-L deranjez pe Dumnezeu şi pe mama. Atât”, aşa răbufnea primarului de Baia Mare după ce procurorii au cerut documente de la primăria pe care o conduce.

Toate actele au legătură cu finanţarea clubului HCM. La acel moment, edilul anunţa că suspendă orice finanţare, până la finalizarea anchetei. O decizie dramatică, în condiţiile în care echipa de handbal a clubului se calificase în Liga Campionilor, iar în lipsa banilor, ar fi fost nevoită să de retragă din competiţie.

”E o emulaţie la nivelul copiilor, dar înţeleg că copiii trebuie să vadă doar la televizor cum joacă americanii baschet. Înţeleg că trebuie să vedem cum joacă nemţii fotbal. Înţeleg că trebuie să vedem cum joacă francezii handbal. Înţeleg că trebuie să vedem cum joacă ăia din Italia volei”, a mai spus revoltat edilul.

La două zile după izbucnirea scandalului, primarul Cătălin Cherecheș a avut-o cu reprezentanții Consiliului Local Baia Mare, dar și cu cei ai cluburilor sportive din oraş în urma căreia, pe baza performanţelor sportive, s-a decis ca acestea să fie în continuare finanţate din Bugetul local. Ba mai mult, edilul oraşului a promis că va discuta reprezentantii Federatiei Romane de Handbal pentru a vedea dacă cele două echipe pot fi transferate în timpul campionatului național pe clubul de drept public care urmează să fie înființat.

În urma percheziţiilor, procurorii DNA au dispus controlul judiciar pe o durată de 60 zile, pentru Bala Liviu – Ioan, director executiv al clubului H.C. Municipal Baia Mare. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală. Procurorii arată că, în perioada 2014 – iulie 2015, directorul HCM a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte ce nu au fost cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli și în bilanțul contabil aprobat de Adunarea Generală a Municipiului Baia Mare, prin care a cauzat clubului sportiv un prejudiciu de aproximativ 650.000 lei. Practic, pe ştatele de plată a trecut salarii mai mari pentru jucătoare, în condiţiile în care acestea ar fi primit mult mai puţini bani.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)