Elveția a câștigat, în premieră, Cupa Davis. Finala s-a jucat în prezența unui număr record de spectatori

Elveția a câștigat, în premieră, Cupa Davis. Finala s-a jucat în prezența unui număr record de spectatori
Foto: dailyrecord.co.uk

Elveția a câștigat duminică, în premieră, Cupa Davis. Roger Federer l-a învins în trei seturi pe Richard Gasquet (6-4, 6-2, 6-2 – meciul a durat o oră și 55 de minute), informează Agerpres.

În urma victoriei lui Federer, Elveția a câștigat finala, scorul devenind 3-1 în favoarea ei. Stan Wawrinka a adus primul punct (l-a învins pe Jo-Wilfried Tsonga), dublul Wawrinka/ Federer a adus al doilea punct, iar Federer a adus victoria.

Federer a cucerit și Salatiera de Argint, trofeu care îi lipsea din palmares jucătorului cu cele mai multe turnee de Grand Slam câștigate (17).

„Am încercat să câștig acest trofeu de 15 ani și mă bucur că am rămas încrezător. Am muncit mult pentru acest lucru, iar cu ajutorul lui Stan (n.r. Wawrinka) am câștigat Salatiera de Argint. Pentru mine era important să îmi completez palmaresul. Am jucat un tenis agresiv astăzi, sunt foarte fericit” , a declarat Roger Federer, după încheierea meciului.

Pe lângă faptul că Elveția a câștigat în premieră acest titlu, la finala de duminică a fost bătut recordul de asistenţă la un meci din Cupa Davis, pe arena de tenis creată pe Stadionul Pierre-Mauroy fiind prezenţi 27.448 de spectatori.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)