Exclus după ce a ajuns la Rio: Atletul Mihai Donisan nu va putea participa la Jocurile Olimpice

Exclus după ce a ajuns la Rio: Atletul Mihai Donisan nu va putea participa la Jocurile Olimpice
Foto: sportrevolution.ro

Atletul Mihai Donisan, ce participă în proba de săritură în înălțime, a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio ce vor începe în august.

Sportivul fusese suspendat în urmă inițial suspendat în urmă cu trei luni după ce a fost găsit dopat cu meldonium, dar Agenția Mondială Antidoping l-a absolvit de orice vină săptămâna trecută deoarece a constatat că acesta a folosit substanța respectivă înainte de 31 decembrie 2015 și nu a fost absorbită complet în organism până la data efectuării testului.

Marți, atletul care se afla deja prezent în Brazilia, a fost informat că nu va putea participa în competiția olimpică deoarece a fost găsită o cantitate sporită de meldonium la un alt control antidoping efectuat în februarie, scrie Digisport care citează relatările jurnalistului Cătălin Tolontan, prezent la Rio.

”Din păcate, Donisan trăiește o dramă, din punctul meu de vedere. Deși este un sportiv care, dacă a greșit, trebuia să fie penalizat atunci. ANAD-ul a analizat după noile date furnizate de WADA situația lui cu meldoniumul, deci era ok, dar Federația Internațională de Atletism, pe o interpretare a unor date tot legate de meldonium, sunt două analize ale lui Donisan, una făcută la un laborator din Austria, a constatat că este o doză inadmisibilă pentru a se crea excepția și se pare că Donisan va fi exclus." a declarat Ioan Dobrescu, secretar general al COSR.

"Mi se pare că WADA nu a administrat corect, pentru că nu avem nici la ora asta ce înseamnă timpul de excreție al meldoniumului. Și Donisan este un om. Să-l suspenzi, să-l ierți, să-l duci la Olimpiadă, să-l suspenzi din nou, fiind în Satul Olimpic, mi se pare greu de suportat. Poate are și el o mamă acasă, un tată, și oricum are un suflet. Ceva nu este în regulă și, cel puțin din punctul meu de vedere și al Comitetului Olimpic Român, îi vom da toată asistența. Nu știm dacă o să reușim să-l înscriem în concurs, dar să-l aducem acasă, să stăm lângă el, pentru că este o parte din România." a mai completat oficialul de la Comitetul Olimpic.

Urmăriți B1TV.ro și pe