Surse: Federația Internațională de Baschet vrea să declare România ”țară nesigură pentru jucătorii străini”

Surse: Federația Internațională de Baschet vrea să declare România ''țară nesigură pentru jucătorii străini''

O delegație a Federației Internaționale de Baschet a sosit la București chiar când presa relata pe larg despre cazul baschetbaliștilor americani înjunghiați la Brăila.

Delegația a ajuns în România pentru a asista la finalele București Europe Cup la baschet 3×3, competiție la care au participat 16 echipe naționale. Aceasta a fost condusă de Cyriel Coomans, fostul șef al FIBA, în prezent vicepreședinte, și secretarul general Patrick Baumann, informează GSP. Ambii oficiali au dorit să fie informați în permanență despre evoluția stării de sănătate a celor doi jucători.

„Nimeni de la FIBA nu a uitat drama jucătorului american Chauncey Hardy, care a decedat în urmă cu 7 ani la Giurgiu, după un caz similar. Iar după incidentul de la Brăila, reprezentanții FIBA și-au manifestat îngrijorarea față de riscurile la care sunt expuși jucătorii străini și este foarte probabil ca forul internațional să catalogheze România ca o țară nesigură și să transmită în acest sens o informare către toate forurile naționale membre”, au declarat surse din cadrul Federației Române de Baschet, pentru GSP.

Ultima oră