Finală de poveste la US Open 2021: Emma Răducanu, prima tenismenă care vine din calificări și ajunge într-un ultim act de Grand Slam, dă peste o altă adolescentă de senzație (VIDEO)

Finală de poveste la US Open 2021: Emma Răducanu, prima tenismenă care vine din calificări și ajunge într-un ultim act de Grand Slam, dă peste o altă adolescentă de senzație (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jo Becktold

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021 și a devenit prima jucătoare de tenis din Era Open care ajunge în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la care a pornit din calificări. Tenismena engleză cu origini românești va înfrunta o altă surpriză de pe hardul american, canadianca Leylah Fernandez.

Emma Răducanu vs. Leylah Fernandez, în finala US Open 2021

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) a avut un parcurs fabulos la Flushing Meadows, începând aventura încă din faza calificărilor, iar în semifinale a trecut autoritar de sportiva elenă Maria Sakkari (26 de ani, 18 WTA), 6-1 / 6-4 după o oră și 25 de minute de joc.

Emma Răducanu încă nu a pierdut set la US Open 2021, iar Marea Britanie are din nou o reprezentantă într-o finală de Grand Slam după o pauză de 53 de ani. Sportiva cu tată român va urca peste 100 de locuri în ierarhia WTA – în clasamentul live e pe locul 32, iar o victorie în marea finală ar duce-o până pe 23.

Leylah Fernandez (19 ani, 73 WTA) vine după un meci și mai greu, cu Aryna Sabalenka (23 de ani, 2 WTA), pe care a învins-o în trei seturi, 7-6 / 4-6 / 6-4 după două ore și 24 de minute.

Canadianca se poate lăuda și ea cu victime sonore la acest turneu, unde a eliminat tenismene mult mai galonate decât ea, precum Naomi Osaka, Angelique Kerber și Elina Svitolina, ucraineana care a învins-o pe Simona Halep în turul IV.

Este prima finală de Grand Slam din Era Open în care se vor confrunta două jucătoare fără statut de cap de serie.