Fostul campion de tenis Boris Becker a fost transferat în altă închisoare. Acesta va sta după gratii doi ani și jumătate

Fostul campion de tenis Boris Becker a fost transferat în altă închisoare. Acesta va sta după gratii doi ani și jumătate
Fostul campion de tenis Boris Becker a fost transferat în altă închisoare. Foto: Hepta - Face to Face

Boris Becker, fostul mare campion german de tenis, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală în Marea Britanie,  a fost transferat din închisoarea Wandsworth, informație confirmată de avocatul său, Oliver Moser.

De acum încolo, va sta ci în Huntercombe, la 80 de kilometri de Londra. În 2017, Becker a fost declarat falit, deși a strâns peste 20 de milioane de euro doar din tenis. Fostul tenismen a fost acuzat că nu și-a declarat integral averea în timpul procedurilor prin care a fost declarat falimentul.

Condiții mai „dure” în fosta închisoare

Se pare că în închisoarea Wandsworth condițiile au fost „mai dure”, iar fostul tenismen era deranjat de „zgomotul constant” și s-a arătat nemulțumit de porțiile mici de mâncare.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra. S-a descoperit că germanul ar fi transferat sute de mii de lire sterline după falimentul din iunie 2017 din contul său de afaceri în alte conturi, inclusiv cel al fostei sale soții Barbara.

Becker a fost, de asemenea, condamnat pentru că nu a declarat o proprietate în Germania și a ascuns un împrumut bancar de 825.000 de euro (871.000 de dolari) și acțiuni la o firmă de tehnologie.

La audieri, procurorul Rebecca Chalkley a spus că Becker a acționat „în mod deliberat și necinstit” și „căută în continuare să învinovățească pe alții”.

Avocatul Jonathan Laidlaw a spus că Becker nu a cheltuit bani pentru un „stil de viață luxos”, ci mai degrabă pentru întreținerea copiilor, chirie și cheltuieli legale și legate de afaceri.

Becker, probleme cu legea în Londra, după declararea falimentului

În 2017, Becker a fost declarat falit de o instanță din Londra. Boris Becker a pledat „nevinovat” pentru toate cele 28 de capete de acuzare.

În cazul său, condiţiile legate de faliment au fost prelungite până la 12 ani, așa că ar fi trebuit să se supună unor restricţii până în 2031.

Boris Becker a câştigat şase titluri de Grand Slam în carieră și este considerat cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon (la 17 ani – la ediția din 1985).

Urmăriți B1TV.ro și pe