Francois Hollande, despre salariul lui Ibrahimovici: „Ar putea să aibă niște limite”

Francois Hollande, despre salariul lui Ibrahimovici: „Ar putea să aibă niște limite”
Foto: melty.fr

Prezent la Jocurile Olimpice de la Londra, președintele francez Francois Hollande a avut o reacție publică, exprimată pe canalul France 2, față de salariul fotbalistului Zlatan Ibrahimovici, de la clubul Paris Sain Germain. El a adăugat că statul se va asigura că suedezul este fiscalizat în Franța.

„Sincer, cred că este un moment când ar putea să aibă niște limite,” a spus acesta, conform Footbal365.fr.

Prezent la Olimpiadă, președintele francez a reacționat la salariul de 14 milioane de euro a lui Ibrahimovici pe care îl va primi acesta din urmă la Paris Sain Germain. Aceeași opinie o are și ministrul francez al Sportului, Valerie Fourneyron. Hollande a subliniat că salariile sunt evident prea mari, dar a precizat că nu dorea să intre la acel moment în dezbaterea aceasta.

Despre fiscalizarea în Franța, Soccerblog.com a explicat că Hollande se referea la taxa astronomică de 75% din venit pentru cei care au veniturile de peste un milion de euro impusă de Franța, cea mai mare din Europa. Ibrahimovici poate să o evite dacă salariul lui este platit parțial sau total în străinătate, astfel scăpând de taxa franceză.