Fratele permierului Albaniei a fost arestat după ce a manvrat o dronă care a dus la oprirea meciului Serbia-Albania

Fratele permierului Albaniei a fost arestat după ce a manvrat o dronă care a dus la oprirea meciului Serbia-Albania
Foto: e2.365dm.com

Incident la meciul de marți seară dintre naționalele Serbiei și Albaniei. Partida de fotbal a fost suspendată , după ce o dronă a survolat terenul purtând un steag naționalist albanez, ceea ce a provocat furie atât pe teren, cât și în tribune, mai ales că drona a fost manevrată chiar de fratele prim-ministrului Albaniei, informează Digi Sport.

În contextul în care între cele două țări există o relație tensionată, mai ales după ce Kosovo și-a proclamat independența de Serbia în 2008, suporterii au reacționat imediat ce au văzut drapelul atașat de dronă. Jocul a fost supendat în minutul 40, după ce unul dintre jucătorii gazdelor a smuls steagul de cablurile prin care acesta era atașat, apoi între fotbaliștii celor două echipe a izbucnit un conflict general, iar suporterii au forțat pătrunderea pe gazon.

După meci, autoritățile l-au identificat pe cel care a manevrat drona, ca fiind fratele prim-ministrului Albaniei, Olsi Rama, care se afla la tribuna oficială.  Olsi Rama a fost arestat pe loc pentru instigare. „A fost reținut pentru suspiciunea de a comanda drona care a purtat steagul Albaniei Mari deasupra gazonului și a tribunelor”, potrivit site-ului oficial al televiziunii de stat din Serbia.

Deși echipa Serbiei era dispusă să reia meciul, albanezii au refuzat, după ce câțiva zeci de ultrași, în marea lor majoritate provenind de la Partizan Belgrad, au intrat pe teren.

„Ce s-a întâmplat e greu de analizat în acest moment. În apărarea echipei mele, însă, trebuie spus că noi am avut grijă în permanență de jucătorii albanezi și le-am protejat accesul spre vestiare. I-am apărat cât am putut până ce au ajuns pe tunel. Ulterior, aceștia au zis că nu se mai simt în stare să iasă pe teren pentru a relua meciul, deși noi am fi vrut să continuăm. Regretăm că un meci de fotbal a luat o asemenea turnură, dar este dificil să tragem concluzii  în acest moment”, a declarat după meci Branislav Ivanovic, căpitanul naționalei Serbiei. 

Oficialul delegat de UEFA la acest joc a precizat că o comisie a forului continental va analiza evenimentele produse marți seară la Belgrad.

Tags: