FRF, pregătită să organizeze finala Cupei României. Cum se vor vinde biletele și cine poate participa la evenimentul la care intenționează să vină chiar și premierul Florin Cîțu

FRF, pregătită să organizeze finala Cupei României. Cum se vor vinde biletele și cine poate participa la evenimentul la care intenționează să vină chiar și premierul Florin Cîțu
Foto: pixabay.com

Federația Română de Fotbal a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că este pregătită să organizeze finala Cupei României, care avea loc sâmbătă și care le va pune față în față pe Astra Giurgiu și Universitatea Craiova, și îi asigură pe cei care doresc să participe la eveniment că este gata din punct de vedere logistic să înceapă procesul de vânzare a biletelor – desfășurat exclusiv online.

FRF e pregătită să organizeze finala Cupei României. Comunicatul integral:

Federația Română de Fotbal îi asigură pe suporterii echipelor calificate în finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova, și pe fanii fotbalului care doresc să participe la eveniment că este pregătită din punct de vedere logistic să înceapă procesul de vânzare a biletelor.

Vânzarea biletelor, care se va desfășura exclusiv online, va începe îndată ce Monitorul Oficial va publica noul Ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății care va stabili cadrul legal privind accesul spectatorilor la evenimente sportive.

În baza acestui document vor fi aliniate toate procedurile privind participarea spectatorilor la meciul programat sâmbătă, 22 mai, ora 20:30, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, astfel încât siguranța și sănătatea tuturor celor prezenți să nu fie periclitate.

Rămâneți pe frf.ro pentru mai multe informații în cursul acestei zile.

Ministrul Sportului: Revenirea suporterilor pe stadioane, o mare reușită și un câștig pentru sport, pentru normalitate, pentru noi toți

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, anunța miercuri că arenele sportive vor fi deschise la 25% din capacitateși că la astfel de evenimente vor putea participa spectatori vaccinați sau testați negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Conform MTS, organizatorii de meciuri în aer liber nu mai au obligațiade a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori.

„Regulile general aplicabile evenimentelor sportive în aer liber și în spații închise prevăd, în linii mari, obligativitatea purtării măștii pe toată durata evenimentului, atât de spectatori, cât și de personalul organizatorului, obligația marcajelor menite să preîntâmpine aglomerările de persoane, a asigurării distanțării fizice, interdicția de a comercializa mâncare, obligativitatea asigurării dispenserelor de gel dezinfectant, a asigurării accesului etapizat și controlat al suporterilor etc”, a mai precizat MTS.

La evenimentele sportive pot participa:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Premierul intenționează să participe la finala Cupei României

La finala Cupei României ar putea venichiar și Florin Cîțu.

„Va fi finala Cupei României, joacă Universitatea Craiova. Cred că este primul eveniment sportiv la care o să avem spectatori în această variantă. Nu vreau să-l ratez”, spunea primul-ministru, în 13 mai.