Fuziunea Viitorul + Farul Constanța, un pericol pentru CFR și FCSB. Jucători de națională pe lista de transferuri. Cine va investi la noul club

Fuziunea Viitorul + Farul Constanța, un pericol pentru CFR și FCSB. Jucători de națională pe lista de transferuri. Cine va investi la noul club
foto: Facebook @ Gheorghe Hagi

Se anunță un nou proiect ambițios în fotbalul românesc, fuziunea clubului creat de către Gică Hagi, Viitorul Constanța, cu Farul Constanța, echipă controlată de către Ciprian Marica.

La Constanța ar urma să fie făcute investiții majore, informează Ziare.com. Pentru că fotbalul a fost mereu un sport care a menținut comunitatea locală „vie”, Primăria se va implica financiar în acest proiect. 3 milioane de euro ar urma să aloce pentru început,în condițiile în care primarul Vergil Chițac este un mare fan al sportului „rege”.

Constantin Budescu și Alex Maxim, pe lista de transferuri a lui Gică Hagi

De asemenea, oameni de afaceri potenți financiar din Dobrogea și-au arătat deschiderea pentru investiții în proiectul ambițios de la malul Mării Negre. Printre aceștia, Gabriel Comănescu, antreprenor cu afaceri în zona hotelieră și transporturi.

Gică Hagi va coordona proiectul pe partea sportivă și are deja în plan aducerea unor jucători de națională. Primele ținte sunt Constantin Budescu și Alex Maxim, informează sursa citată.

Marele anunț cu privire la fuziune va fi făcut după încheierea play-off-ului din Liga 1. Până atunci, Viitorul trebuie să câștige în fața celor de la Astra Giurgiu, duel programat miercuri, 19 mai.

Farul Constanța, fostă finalistă în Cupa UEFA Intertoto

Farul Constanța, club fondat în anul 1920, sub numele „SPM Constanța”, este unadintre cele mai logevive echipe de fotbal din România, cu decenii întregi petrecute în Liga 1. După falimentul societății care îladministra, clubul a fost reînființat de suporteri în 2016 și preluat de către Ciprian Marica în anul 2018.

Cea mai importantă performanță a Farului a fost finala Cupei UEFA Intertoto din 2006, pierdută cu scorul de 4-1 în fața celor de la Auxerre. Cea mai bună clasare în Liga 1 fost locul 4, de trei ori.

FC Viitorul Constanța, club înființat în anul 2009, a câștigat titlul de campioană în 2017, iar în 2019 a câștigat Cupa României. În plus, în 2020 a cucerit și Supercupa.

Urmăriți B1TV.ro și pe