Hans Niemann „a trișat probabil” în peste 100 de meciuri de șah / Investigație uluitoare făcută de Chess.com

Hans Niemann „a trișat probabil” în peste 100 de meciuri de șah / Investigație uluitoare făcută de Chess.com
Sursa: Pexels

Hans Niemann, jucător de șah, se află în centrul unui scandal uriaș care are ecouri în lumea sportului minții, fiind acuzat că cel mai probabil ar fi trișat în peste 100 de dueluri online, potrivit unei investigații realizate de Chess.com, transmite BBC.

Campionul mondial Magnus Carlsen este cel care l-a acuzat pe Hans Niemann, însă acesta nu a adus nicio dovadă care să îi susțină afirmațiile.

Hans Niemann, acuzat că a trișat în peste 100 de meciuri

Investigația făcută de Chess.com arată că, cel mai probabil, Hans Niemann ar fi trișat de mai multe ori decât a recunoscut, notează g4media.ro.

Chiar și așa, nu s-au găsit dovezi relevante care să arate că acesta a trișat în meciurile contra lui Carlsen sau în timpul partidelor jucate pe tablă.

Jucătorul american a recunoscut că a trișat cu mai mulți ani în urmă, în cadrul unor partide informale, și neagă acuzațiile care i se aduc vizavi de meciurile oficiale.

Scandalul a început la începutul acestei luni, după ce Carlsen, considerat de mulți drept cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost învins de Niemann la Cupa Sinquefield.

Norvegianul l-a acuzat discret atunci pe Niemann că a trișat, înainte de a-l acuza public, săptămâna trecută.

Chess.com a realizat o investigație de 72 de pagini despre partidele lui Niemann pe site, pe care concurează cei mai mulți dintre cei mai buni jucători din lume, inclusiv pentru premii în bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe