Helmut Duckadam, CUTREMURĂTOR: „Sunt terminat, voi ajunge la PUŞCĂRIE”

Helmut Duckadam, CUTREMURĂTOR: Sunt terminat, voi ajunge la PUŞCĂRIE

Helmut Duckadam(60 ani) a povestit prin ce temeri a trecut în 1989, la Revoluţia română, când a ieşit în stradă, la Arad, şi a strigat împotriva regimului Ceauşescu.

Eroul de la Sevilla, omul care, practic, a adus Cupa Campionilor Europeni pentru Steaua, în 1986, era în acele zile vicepreşedinte-jucător la Vagonul Arad. Helmut Duckadam s-a temut că va ajung la puşcărie, după ce a scandat contra lui Ceauşescu, în condiţiile în care regimul comunist n-ar fi căzut până la urmă.

Helmuth Duckadam s-a întâlnit cu Donald Tusk la Sibiu: I-am dat o pereche de mănuşi, un tricou cu Steaua din ’86, cu Donald Tusk nr. 1, şi o pălincă făcută de mine

După evenimentele de la Timişoara, de pe 16 decembrie, şi la Arad au avut loc mişcări de stradă mai devreme decât la Bucureşti. Am plecat de acasă şi m-am dus la mitingul anti-comunism. Nu mi-a fost deloc frică! Cum să-mi fie? Pe 21 noi aflaserăm că Ceauşescu a căzut, am cântat la miting alături de alţi arădeni. Era o bucurie în piață, dar când am ajuns acasă l-am văzut pe Ceauşescu tot în funcţie. Atunci mi-am zis: «Sunt terminat, voi ajunge la puşcărie, pentru că Ceauşescu n-a căzut!». Dar până la urmă a fost bine!”, spus Duckadam, pentru Libertatea.

Helmut Duckadam este în prezent preşedinte de imagine la FCSB şi colaborator al postului Digisport.

Urmăriți B1TV.ro și pe