Homeless World Cup: Trofeul Municipalității Santiago de Chile a fost câștigat de România

Homeless World Cup: Trofeul Municipalității Santiago de Chile a fost câștigat de România
Foto: agerpres.ro

Echipa masculină a României și-a adjudecat Trofeul Municipalității capitalei chiliene, Santiago de Chile, la Cupa Mondială de fotbal pentru persoane fără adăpost (Homeless World Cup), competiție desfășurată săptămâna trecută în Chile, informează Agerpres.

România a câștigat trofeul simbolic rezervat echipelor care joacă pentru locurile 17-24, după ce a dispus cu 6-5 de Grecia, în sferturi, a învins Hong Kong cu 7-4, în semifinale, iar în finală a întrecut Germania cu 10-4.

Echipa României este formată din următorii jucători: Florentin Stoica, Raul Costin Ionescu, Florin-IosifJivan, Ionuț Măstecănean, Ștefan Octavian Pavel, Ovidiu Vâlceanu.

La ediția 2014 (a 12-a) a competiției au participat 54 de echipe, dintre care 42 la masculin și 12 la feminin. Titlul la masculin a revenit echipei gazdă, care a dispus în finală de Bosnia cu 5-2, în timp ce Polonia a învins Brazilia în finala mică, la loviturile de departajare (6-6 la finalul timpului regulamentar). Titlul mondial la feminin a fost adjudecat tot de Chile, după 4-3 în finala cu Mexic.

Anul trecut, la Poznan (Polonia), Brazilia a câștigat titlul mondial, după ce Chile s-a impus la ediția din 2012.