Ianis Hagi, depistat cu coronavirus la un test rapid înainte de meciul din Macedonia de Nord: „A acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje”

Ianis Hagi, depistat cu coronavirus la un test rapid înainte de meciul din Macedonia de Nord: „A acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje”
Foto: Facebook @ Ianis Hagi

Federația Română de Fotbal a anunțat că Ianis Hagi a fost depistat cu infecție cu SARS-CoV-2 la un test rapid efectuat marți, cu o zi înainte de meciul pe care îl va disputa echipa națională la Skopje în compania Macedoniei de Nord, și a intrat imediat în izolare.

Echipa națională joacă o nouă partidă crucială în campania de calificare la Cupa Mondială din 2022, miercuri, la Skopje, de la ora 21:45. După victoriile cu Islanda (2-0 la Reykjavik) și Liechtenstein (2-0 la București), tricolorii au revenit în grafic și duc o luptă la baionetă cu Macedonia de Nord și Armenia pentru a prinde poziția a doua într-o grupă în care Germania este principala favorită.

Ianis Hagi, depistat cu coronavirus înainte de meciul din Macedonia de Nord

„Astăzi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naționalei iar rezultatul este pozitiv. Tricolorul a intrat imediat în izolare. Până azi, cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, Ianis efectuase 5 teste COVID, toate cu rezultat negativ”, informează FRF.

Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au fost testați negativ. Cei trei fotbaliști nu aveau simptome, dar luaseră masa alături de Ianis Hagi.

„Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au efectuat și ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toți trei. Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord fiind necesar într-o astfel de situație un rezultat negativ la o testare PCR. Astfel, ei au efectuat și o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului”, a mai precizat FRF.