Inițiativa campaniei Federației Române de Fotbal cu privire la combaterea abandonului școlar, lăudată de presa internațională (VIDEO+FOTO)

Inițiativa campaniei Federației Române de Fotbal cu privire la combaterea abandonului școlar, lăudată de presa internațională (VIDEO+FOTO)
Foto: frf.ro

Federația Română de Fotbal a inițai un program foarte intereant menit să ajute la combaterea abandonului școlar. Ținând cont că România are o rată îngrijorată a abandonului școlar, FRF a realizat o compania prin care să îmbine matematica și sportul.

Astfel, pe treningurile și tricourile de joc ale tricolorilor se găsesc formule matematice care prin rezolvarea lor rezultă numărul purtat de jucătorul respectiv.

Presa internațională a abordat cu mult interes acest subiect, menționând despre implicarea atât a Federației, cât și a jucătorilor.

Spre exemplu, Mirror.co.uk a prezentat ceea ce înseamnă numerele de pe tricorile tricolorilor, precizând și faptul că România este țara cu cel mai mare abandon școlar din Uniunea Eropeană.

Jurnaliștii de la BBC.com au amintit și ei despre acest demers, la fel ca și cei de la El Mundo Deportivo și AS care au publicat informația.

La conferința de presă de duminică prin care a fost lansat acest program, Claudiu Keșeru a fost reprezentantul "tricolorilor" care sprijină combatarea acestei probleme grave în România.

Inițiativa campaniei Federației Române de Fotbal cu privire la combaterea abandonului școlar, lăudată de presa internațională

#DIRECT_ONE_vzs4hr#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)