Italia deschide EURO 2020 în forță: Turcia, învinsă la scor de neprezentare în duelul de pe Olimpico

Italia deschide EURO 2020 în forță: Turcia, învinsă la scor de neprezentare în duelul de pe Olimpico
foto: Hepta.ro / DPA Images / Matthias Balk

Echipa națională de fotbal a Italiei a învins-o cu 3-0 pe Turcia, vineri, pe Stadio Olimpico din Roma,în prima partidă de la EURO 2020. Din aceeași grupă mai fac parte Elveția și Țara Galilor, care vor juca meciul din prima rundăsâmbătă, peBaku Olympic Stadium din Azerbaidjan.

Turcia, învinsă la scor de neprezentare de Italia în deschiderea EURO 2020

Înaintea meciului de la EURO 2020, ambele echipe traversau forme foarte bune, cu un avantaj categoric pentru „squadra azzura”. Italia venea după nu mai puțin de nouă victorii consecutive fără gol primit și un total27de meciuri fără eșec. Deși n-avea o serie la fel de impresionantă, chiar și Turcia se afla la capătul a patru victorii și două remize.

Italia și-a respectat statutul și a dominat partida de la un capăt, la altul, iar inevitabilul s-a produs în minutul 53, când Demiral a deviat cu pieptul în proprie poartă o minge care se îndrepta spre Immobile pentru o situație clară de gol. Atacantul lui Lazio avea să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 66, iar scorul final a fost stabilit de jucătorul lui Napoli, Lorenzo Insigne.

Chiar și Turcia a avut câteva ocazii de poartă, însă a fost prea puțin prezentă în faza ofensivă.

Cele două selecționate vor reveni pe scenă în data de 16 iunie. Turcia va căuta primele puncte în grupăla Baku, unde dă peste selecționata Țării Galilor, în timp ce Italia va juca tot pe Olimpico, cu naționala Elveției.