“Iubirea mea pentru tenis, competiții, turnee și fani rămâne intactă”. Roger Federer, unul din numele grele ale tenisului, anunță retragerea de la Jocurile Olimpice

“Iubirea mea pentru tenis, competiții, turnee și fani rămâne intactă”. Roger Federer, unul din numele grele ale tenisului, anunță retragerea de la Jocurile Olimpice
Foto: smh.com

O altă veste tristă pentru Jocurile Olimpice vine de această dată de la Roger Federer.

Elvețianul a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu va putea să-și reprezintă țara la acest mare eveniment sportiv pentru că trebuie să se refacă în urma unei intervenții chirurgicale pe care a suferit-o la începutul anului.

Tenismenul a dar asigurări că nu vrea să se retragă, iar pentru acest lucru trebuie să stea o perioadă să se refacă.

“Sunt extrem de dezamăgit să vă anunț că nu voi fi în măsură să reprezint Elveția la Jocurile Olimpice de la Rio și, de asemenea, nici restul sezonului.

Luând în considerare toate opțiunile, după ce m-am consultat cu medicii mei și cu echipa mea, am luat decizia foarte dificilă de a pune capăt sezonului 2016 pentru că am nevoie de o reabilitare după o intervenție chirurgicală la genunchi de la începutul acestui an.

Medicii m-au sfătuit că dacă vreau să mai joc câțiva ani, așa cum am de gând să fac, trebuie să dedic un timp recuperării mele.

Este greu să ratez restul anului. Cu toate acestea, această experiență m-a făcut să realizez cât de norocos am fost de-a lungul carierei mele, având foarte puține leziuni. Iubirea mea pentru tenis, competiții, turnee și fani rămâne intactă.

Sunt motivat ca niciodată și îmi concentrez toată energia spre o revenire puternică, sănătoasă și în formă pentru a juca tenis în 2017.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în continuare”, a fost mesajul lui Federer pe pagina sa de Facebook.